pondělí 23. května 2016

Banánovník čínský zakrslý

Zahrnuje jak zakrslé druhy, velké jen několik desítek centimetrů, tak zástupce náležící. Plody banánovníků , banány, jsou žádanou komoditou, kvůli které byli rozliční zástupci. První skutečný banánový sad byl popsán v Číně okolo roku 200.


Třída ‎: ‎ jednoděložné ‎ (Liliopsida) Čeleď ‎: ‎ banánovníkovité ‎ (Musaceae) Říše ‎: ‎ rostliny ‎ (Plantae) Jak pěstovat banánovník v květináči a sklízet vlastní plody. V domácnostech jsou nejčastěji pěstované banánovníky původem z Číny ze skupiny Cavendish, zvláště pak odrůda Dwarf Cavendish dorůstající .

Květenství vyrůstá ze středu listů. Banánovníky jsou vytrvalé jednoděložné rostliny, jejichž původní domovinou jsou. Astra, jinak též Callistephus chinensis, pochází z Číny.


Zakrslý otužilý banánovník roste v horách do nadmořské výšky 2. Jde o rostlinu z horských lesů Číny poblíž Tibetu. V tomto prostředí je . O vlastním pěstování banánovníku v bytových podmínkách již zde bylo psáno.

Tuto formu můžeme dnes nalézt na Kanárských ostrovech . Jde o zakrslý druh banánovníku , který dorůstá do výšky pouze m. Jde o druh banánovníku , který pochází z Vietnamu a Číny. Kiwi čínské - Actinidia chinensis - prodej semen- ks. V domácích podmínkách se nejčastěji pěstují banánovníky původem z Číny , z rodu Cavendish, obzvláště pak odrůda Dwarf Cavendish. Například odrůda Zakrslý Cavendish (AAA) je triploidem, jehož všechny.


Pro domácnosti jsou nejvhodnější banánovníky původem z Číny ze . Obojí jsou zakrslé banánovníky , protože ty pravé rostoucí v tropech dorůstají mnoha metrů. První z nich může dorůst až do dvou metrů, s listy . Odrůda je zakrslého vzrůstu, vhodná pro pěstování v slunečních a vlhkých interiérech nebo zimních zahradách. Banánovník je prastarou kulturní bylinou tropického pásma, kde zaujímá. I zakrslé druhy a odrůdy jsou pro bytové podmínky příliš velké. Pro pěstování v bytech je kromě druhu Musa x paradisiaca zvlášť vhodný zakrslý druh Musa acuminata a Ensete ventricosum - okrasný banánovník.


Foto: Ibišek čínská růže . Květy a plody se vytvářejí v bytech a na terasách výjimečně. Většinou se navíc pěstují zakrslé hybridy s nízkou plodivostí.

Vlastnosti Banánovníku. Velikost: Banán dorůstá až do výšky m, . Pěstitelské úspěchy s plody jsou ojedinělé. Existují i odrůdy s červeným listem.


Doporučujeme spíše zakrslé vhodnější banánovníky (nana), protože banánovník. Pro pokojové pěstování banánovníků je právě zakrslý banánovník asi ten nejvhodnější. Musa Velutina je zakrslý druh banánovníku pocházející z Indie. Známý také jako „ čínský žlutý banánovník “ nebo „zlatý lotosový banánovník “, pocházející z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky