středa 4. května 2016

Druh msice ovocných stromů

Všechny druhy mšic přezimují ve formě vajíček na jednotlivých druzích ovocných dřevin. Některé druhy začátkem léta proletují ( migrují ) na letní hostitelské . Ohrožené nejsou jen plody, ale také listy, které poškodí například obaleči pupenoví, svilušky a různé druhy mšic. Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy.


Takže pokud máte na stromech v zahradě mravence, pak tam. Vlnatka krvavá ( Eriosoma lanigerum) se vyskytuje na větvích ovocných stromů.

Napadené rostliny je nutné ihned spálit, neboť tento druh mšic je poměrně . Mšice dovedou dokonce i zcela zahubit statný strom , například. Vlnatku krvavou (Eriosoma lanigerum) najdeme na větvích ovocných stromů , . Zatímco některé jsou vázané jen na jediný ovocný druh , jiné ohrožují širší . Zelená“ mšice často saje na čerstvých listech ovocných stromů , na růžích a okrasných keřích. Pravidelná prohlídka ovocných stromů z hlediska výskytu škodlivých. Takto lze omezit napadení stromů a zvýšit. Jsou nejčastěji se vyskytujícím rostlinným škůdcem.


Napadají téměř všechny druhy rostlin.

Rychle se množí a přenášejí různé . Význam a druhy poškozovaných rostlin. Mšice jsou hmyzem velmi rozšířeným a jen na ovocných stromech jich škodí mnoho druhů. Mezi ty nejčastější sem patří . Mšic existuje několik set druhů , ale jedno ale mají společné. Násada květů ovocných stromů bývá nadměrná a při dokonalé ochraně proti.


Mšice rybízová (Cryptomyzus ribis) Patří mezi nejznámější díky nápadným. Tak dochá- zí k pozvolnému oslabování stromů , které následně napadají i kůrovci, především bělokaz ovocný (Scolytus rugulosus). Pravděpodobně vlivem teplého počasí došlo k přemnožení všech významných druhů mšic. Hmyz škodil především na starších stromech. Jabloně hostí několik druhů mšic.


Některé mšice na nich prodělávají celý vývoj, jiné na počátku léta ovocné stromy opouštějí a přeletují na byliny. Nastává čas prvních postřiků ovocných stromů. Volte podle druhů stromů a podle hlavních problémů, proti kterým chcete bojovat. Na jabloních se vyskytuje vůbec nejvíce druhů škůdců, na hrušních a. Nežádoucí hmyz na zahradě: Jak se zbavit mšic a svilušek bez chemie.


Většina druhů mšic přezimuje ve formě rezistentního vajíčka a probouzí se až na. Ochráníte jím okrasné i ovocné dřeviny, ale i brambory proti žravým i savým . Na stromech s menší násadou plodů je potřeba sledovat ve.

Oba druhy z jara škodí na pupenech, květech a listech a později vykusují drobné. Většinu ovocných dřevin začínají dicyklické mšice opouštět již koncem května.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky