středa 11. května 2016

Dřepčík černý

Zbarvení je leskle černé. Larvy jsou bílé až žlutavé, olygopodní, s hnědou hlavou a nohami. Na bocích mají černé skvrny.


Insecta) řád: brouci (Coleoptera) čeleď: mandelinkovití (Chrysomelidae). Hostitelské plodiny:. První čtyři články tykadel jsou žlutočervené, zbytek je černý. Smíšená kultura s rajčaty, salátem nebo špenátem dřepčíky může . Zařazení Třída: Hmyz - Insecta Řád: Brouci - Coleoptera Čeleď: Mandelinkovití - Chrysomelidae.


Jak vyzrát na dřepčíky bez chemie. Přes noc s obvykle zdržují v půdě a jejich žír, velmi nepříjemný hlavně u mladých rostlin, začíná po oschnutí rosy. Ve velkých množstvích je zastihneme od jara . Brukvovité rostliny včetně řepky.


Dospělec je leskle černý s dlouhými, nitkovitými, černými tykadly. Silné zadní nohy umožňují skákat. Alespoň tak většina pěstitelů označuje enormní výskyt dřepčíků na svých zahrádkách. Nejlépe se jim daří na prosluněných stanovištích. Tam však bývají, zvlášť v období delšího sucha, napadány drobnými černými broučky – . Poradíme vám jak se v takovém případě dřepčíků zbavit.


Kromě dřepčíka chmelového. Dorostlé larvy se kuklí. Phyllotreta atra - dřepčík černý. O nějaké intro k dřepčíkům asi nic moc nikdo nestojí, nicméně přesto.


Dřepčíci se představují. Jedná se o broučky z rodu phyllotreta mající černou. Posledních pět článků je černých. Vajíčka jsou drobná, oválná, světložlutá. Larvy mají nitkovitý tvar asi mm dlouhé, bělavé se třemi páry krátkých noh.


Mezerovitý porost řepy způsobený poškození dřepčíky a drátovci;. Malí brouci s nohama uzpůsobenýma ke skákání přezimují ve starém . Chaetocnema concinna) a dřepčík černý (Phylotretta atra). Jeho krovky jsou černé s dlouhými žlutými pruhy - jeden na každé krovce.


Larva měří asi 7mm, je nažloutlá s černou hlavičkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky