čtvrtek 5. července 2018

Bílé mušky na kapuste a kvetaku

Přípravků na jejich likvidaci je dost, . Tento bílý drobný hmyz saje na spodní straně listů. Při vyrušení molice. Když máte hotovo, pusťte se do likvidace všech vajíček a zárodků. Molice (Aleyrodoidea), zelí, fazole, rajčata, skleníkové a pokojové rostliny, Malé bílé „ mušky “ přisáté na spodní straně listů.


Květen až září, Pravidelná prohlídka stromů a včasný zásah, Likvidace odumřelých stromů (zejména kmenů ). Doporučuje se sklepávat brouky časně ráno do plachet a následně likvidovat. Tento druh molice nepotřebuje k přezimování pokojovou teplotu a většinou přečkává na. Dospělci připomínají díky svému voskovému ojínění bílé mušky. Samičky molice vlaštovičníkové kladou vajíčka do kroužku. Z těchto vajíček se vylíhnou larvy, následují nepohyblivá pupária a nakonec „ bílé mušky “. Dospělé molice jsou voskově ojíněné (proto též bílé mušky ) o velikosti.


Likvidace : postřik preparáty na bázi parafinového oleje nebo potírání . Molice jsou přizpůsobeny k životu na spodní straně listů, kde sají. Smutnice jsou asi mm velké, černošedé mušky , kterým se daří ve vlhkém a teplém prostředí. Bílé larvy s černými hlavičkami se živí kořínky mladých rostlin a v. Larvy můžete likvidovat pomocí chemických prostředků Mospilan, Karate a jiné. Odpovědi (0) To se mi líbí (0). Netušíte prosím někdo, jestli by ten pelyněk šel použít i na molice ? Rostliny silně poškozuje sáním a přenáší až různých virů.


Tělo mají žlutavé, křídla jsou pokryta bílými voskovými šupinkami. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Molice vypadají jako malé můrky, na rubu listů zanechávají bílé skvrny. Ojedinělé mšice lze likvidovat sprchováním, z přírodních přípravků se osvědčil. Muška smutnice škodí tím, že klade do substrátu vajíčka, z nichž se vyvinou žravé larvy . Molice skleníková má pravděpodobně nejširší řadu hostitelů ze všech hmyzích. Příznakem napadení jsou dospělci v podobě bílých mušek vyletujících zpod listů a. Na rub listů vypouštějí lepkavý výkal.


Jsou známým přenašečem chorob rostlin. Ochrana je účinná jen v počátku. Nejúčinnější zbraní proti černi je včasná likvidace škůdců . Bílé zbarvení jejich křídel je voskový povlak, který tyto škůdce chrání proti postřikům, proto se molic není snadné zbavit.


Dospělé smutnice jsou 2-mm drobné mušky podobné komárům. Ekologicky lze svilušky likvidovat postřikem roztoku z jádrového mýdla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky