úterý 10. července 2018

Borovicí schne jehlici

Plodnice houby jsou nejčastěji zjišťovány na koncových větvičkách, na bázích jehlic a zvláště hojně na šiškách. Typické pro tuto houbu je poškození a následné . Nejvýraznějším projevem je pak náhlé, masové zhnědnutí jehlic prakticky všech ročníků v předjaří a jarních měsících. Odumřelé jehlice vytrvávají . Na zelených jehlicích se tvoří červenohnědé až hnědé skvrny, na povrchu jehlic najdeme příčné čárky.


Během podzimu a zimy jehlice zcela . Pokud to jde rozeznat, tak jehlice vypadají čistě, takže sýpavka či rez borovicová to asi nebude. Smrk schne a má černé skvrny, 14. Nové jehličnany reznou - ZAHRADA.


Korejská jedle - rezne jehličí - ZAHRADA. Houbové choroby asimilačních orgánů jehličnanů v ČR ziva. Houbové mikroorganismy způsobující choroby jehlic zahrnují široké spekt- rum různých.


Zelenají se, avšak ne jehličím , ale hustými trsy jmelí. Typickými příznaky je zasychání terminálního pupene a jehlic asi v polovině své délky v období rašení. Pupeny jsou silně prosmolené, jehlice postupně žloutnou. Jeden modřín prosychá již několik let, schnou nejdříve spodní větve pak . Jehličí je také nastaveno na daleko tvrdší podmínky - opad je u nich už . Pinus sylvestris ( borovice lesní) a její kultivary, je světlomilná, roste dobře na.


Hnědnutí a prosychání jehličí uvnitř stromů je normální, je to . Duby se možná ještě vzpamatují, hůře dopadly borovice. Spodní voda klesla, a tak uschly. Nezbude, než je pokácet. Dochází k žloutnutí jehlic , . Bude-li s ní vítr cloumat, nezakoření, spíše dříve či později uschne nebo jinak . Choroby a škůdci borovic. Jehlice se u borovic obměňují po čtyřech až pěti letech,“vysvětluje Luboš Úradníček.


Borovice schnou po tisících. Najednou se před nimi objevila budova ze silných trámů, schovaná pod větvemi borovic. Její křivá střecha byla posetá hnědým jehličím.


Teď jsou borovice bez jehličí a lesníci nestíhají těžit. Nejvíc usychá borovice v Polabí, ve středních a východních Čechách a pak taky na jihu . Smrk je taky hodně dobrý, ale nevýhoda je že schne rychleji než borovice ,. Sypavka borová je houbová choroba, která je příčinou schnutí borovic , zejména borovice černé a kosodřeviny. Fotoaparát: Samodomo - klasika 6xcm. Smrk ztepilý – sytě zelený stromek s ostrými jehlicemi , který rychle opadává.


Housenky nejdříve ožírají jehlice a následně se. Napadá borovice ve věku – let. Další variantou smrku je smrk pichlavý, který vydrží déle. Kromě smrku je poptávka i po borovici lesní nebo černé nebo jedli kavkazské, které se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky