pondělí 16. března 2020

Důvod plísně na cuketách

Objevuje se vám na zelenině a ovoci rychle plíseň ? Důvodem ataku plísní je právě průběh počasí v době růstu rostliny i plodů. Nesázíme je ani po bramborách, paprikách a cuketách. Plíseň se na okurkách zpočátku projevuje žlutozelenými skvrnami, které se.


Na rozdíl od okurek jsou cukety rezistentní vůči plísni okurkové, hlavním. Například přípravek Ortiva má u cuket ochrannou lhůtu pouze tři dny.

Z výše uvedených důvodů doporučujeme ošetřovat rostliny cannabis . Třetím, ale určitě významným důvodem úspěchu cuket je jejich univerzálnost v kuchyni. Cukety jsou v našich podmínkách odolné proti plísni okurkové. Jak cukety , tak tykve jsou odolné vůči plísni okurkové. Suché skvrny, které se na jejich listech někdy objeví, tedy nejsou znakem této nemoci, ale antraknózy.


Její význam však od doby výskytu závažnější plísně podstatně poklesl. Z tohoto důvodu je třeba okurky pěstovat na slunných a vzdušných místech, pokud možno co. Přípravek Ortiva je možné použít u okurek a cuket.

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je. Peníze jsou hned po nevěře druhý nejčastější důvod rozchodů. Už druhý rok mi cosi napadlo cukety.


Všude čtu, že na cuketách se nedělá plíseň , ale přesně jako plíseň to vypadá. Za nedlouho se choroba . Padlí a plíseň okurková - napadají plody? Opakovaně se nemá ohřívat ani cuketa , červené zelí, květák, mrkev, kedlubna a většina další zeleniny.


Syrové sójové (a jiné) klíčky mohou obsahovat bakterie nebo plísně. Nyní se tato choroba dokáže množit pohlavně. Jak na tuto zcela novou situaci reagovat?


Cukety se na českých zahrádkách začaly častěji objevovat teprve. Ty však své místo neztratily, přežily i období, kdy úrodu decimovaly plísně. Pokud se nám to z jakéhokoliv důvodu nepodařilo, můžeme to dohnat na jaře.


Choroby ohrožující rajčata. Rajčata jsou velmi náchylná k plísním. Zejména k plísni bramborové. Stříkáme preventivně, .

Ovšem na cukety si plíseň okurková nepřišla. Cuketu přerůst nenechávejte – důvody nejsou jen chuťové. Věděli jste, co je to tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky