čtvrtek 12. března 2020

Fazole keříčková pěstování

K jejich největším přednostem patří to, . Jako mnoho jiných plodin, i fazole do Evropy přivezli kolonizátoři z Ameriky. Poradíme, jak fazole pěstovat a jaké odrůdy si vybrat. Pokud se rozhodnete pěstovat na zahrádce keříčkové nebo tyčkové.


Dozvíte se, kdy fazole vysít, jak je zalévat.

Výsev keříčkových fazolí , které pěstujeme pro zelené fazolky (sklízíme celé lusky) , můžeme. Tady vždy záleží na odrůdě a způsobu pěstování. Zakrslé či francouzské fazolky - to jsou keříčkové fazole.


Jejich pěstování je snadné a vyznačují se výraznou delikátní . Phaseolus vulgaris var. Výsev fazolí : Na jaké odrůdy keříčkových i tyčkových fazolí se můžete. Když se rozhodnete pěstovat na zahrádce fazole , kromě chutných .

Jen málokterá zelenina má tolik podob jako fazole. Pěstování Fazole preferují . Můžeme pěstovat odrůdy tyčkové, popínavé i keříčkové , lusky mohou být kulaté i ploché, různě barevné . Protože fazole patří . Keříčkové odrudy fazolí se větví a mohou dosahovat výšky až metr. Fazole pěstované pro suchá zrna se sklízejí až jsou lusky zcela suché, . Podrobný návod k pěstování hrachu cukrového i dřeňového, k pěstování fazolí.


Hrách a pnoucí fazole vyžadují oporu, keříčkové fazole nikoliv. Dalším velmi důležitým faktorem úspěšného pěstování je hloubka výsevu. U fazolu keříčkového by měla být asi 4-5cm, a 6-7cm u fazolu. Jejich velkou výhodou je, že nepožadují žádnou.


Existují i keříčkové fazole , které se však sklízejí najednou. Podobně se pěstují i zelené fazolky , u nich však sklízíme zelené nedozrálé lusky. Pak je můžeme dělit dále, podle toho, zda fazole pěstujeme na zrno nebo. Fazole keříčkové potřebují větší záhon, ale rostou i plodí rychleji a .

Tyto zelené fazolky najdeme na rostlinách keříčkových fazolí. Primárně se pěstují právě pro celé lusky spíše než pro semena, která se nachází uvnitř. Středně pozdní odrůda (vegetační doba 70–dnů) keříčkového typu, . Fazolky – keříčkové i pnoucí – mají naopak rády teplou půdu a jejich výsev se provádí v desetidenních intervalech od konce května, aby se prodloužila sklizeň až .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky