pátek 27. března 2020

Druhy odrůd žluté cibule

Cibuli pěstujeme buď ze sazečky, nebo ze semínek. Mezi obří cibule patří klasická žlutá odrůda Globo nebo bílá Blanco duro. Zatímco velkovýrobně se používá jen druhý postup, na zahrádkách převažuje. V registru je k dispozici asi odrůd bílé, žluté , hnědavé nebo karmínově zbarvené cibule.


Dokud nezačnou mrazy, můžeme mít cibuli uskladněnou pod střechou.

Oba prvně jmenované druhy jsou citlivější na chlad než druhy bílé. SEMO Ambition Fšalotka žlutá g. Velikost balení ks. Odrůda žluté šalotky určená pouze pro množení . Semena cibule obecné, odrůda Alice, balení gramy, jarní výsev, žlutohnědá.


V této sekci nabízíme různé odrůdy cibule kuchyňské. Na vlastní zahradě přece můžete pěstovat i takové odrůdy , na jaké v.

Odrůdy mají převážně vzpřímené květy v živých barvách žluté , oranžové a fialové. Pogarsky odrůda cibule je brzy zrání, střední - a multi-hnízdění, žárovka je plochá nebo zaoblená plochá s nahoru a dolů běh, suché žluté stupnice různých . Doporučené odrůdy na pěstování cibule. Výsadba do sponu znamená, že v prvém řádku vysadíte zeleninu, v druhém řádku začnete sázet ne od. Odrůda obří lahůdkové žluté cibule s vynikajícími chuťovými vlastnostmi. Již dlouho zaujímá šlechtitelský tým firem Bejo Zaden a De Groot en Slot vedoucí pozici ve šlechtění odrůd cibule pro výrobu sazečky.


Naše nejnovější odrůdy. Velmi podobný druh s jasně žlutými květy je pak I. Cibulky se sázejí během podzimních měsíců. Raná odrůda jarní cibule s kulovitými cibulemi s pevně přiléhající slupkou.


Odrůda vytvářející velmi ploché cibule s měděnou slupkou. Pěstování cibule z přímého výsevu se provádí v. Krátkodenní odrůda obří lahůdkové žluté cibule. Owa – polopozdní odrůda žluté jarní cibule , netradičního dlouze . Osivo se vysévá velmi brzy, již ve 2.

Seznamte se s některými druhy , s nimiž se můžete setkat jak na. Globo je pozdní odrůda salátové cibule s vynikajícími chuťovými vlastnostmi. Menší riziko výskytu a škodlivosti virové žluté zakrslosti cibule vzniká při. Proto si představme další známé i méně známé druhy cibulí.


Menší cibule s hnědou a žlutou slupkou jsou vhodné k vaření a také jako univerzální. Japonci vyšlechtili mnoho odrůd s bulvami i bez nich, ale všechny se stále . Víte že cibule je celosvetově druhou nejdůležitejší zeleninou, hned za rajčatami? Cibule kuchyňská (Allium cepa L.).


Výnosná odrůda , avšak s velmi krátkou skladovatelností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky