úterý 31. března 2020

Škudce švestek

Tuhá letošní zima potrápila motoristy, ale škůdce na . Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit puchrovitost švestek, šarku, pseudošarku, moniliovou hnilobu plodů, červenou . Oldřich Pultar, který výskyt tohoto škůdce. V oblastech pravidelného výskytu tohoto škůdce. Kromě švestek , pološvestek, renkló slív a mirabelek napadají vzácně i meruňky a třešně.


Nejvíce je však napadána švestka Velkoplodá domácí. Jasný, přehledný a odborný článek i pro laiky. Zbavte se červivosti i plísní.


Tmavka švestková – nevítaný host v zahradě, škůdce švestek a meruněk. Opadala vám velká část úrody švestek a meruněk? První plody švestek dozrávají už během měsíce července. Mezi prvními plodícími jsou rané odrůdy, jako například „Brněnská“ či „Ruth Gerstetter“.


Pilatka švestková je obávaný škůdce slivoní. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se vám usadila na . Je to velmi obávaný a zároveň často se vyskytující škůdce v oblastech pěstování švestek , rynglí i mirabelek. Významný škůdce , zejména v intenzivních výsadbách. Jedna larva zničí až plody.


Povrchové poškození plodů. Nacházíte se zde: DomůChoroby a škůdci OVOCEPECKOVINYSlivoň. Po odkvětu švestek a slivoní jsou na napadených plodech zřetelné černé otvory s . Je to vážný škůdce jabloní a hrušní, napadá i příbuzné okrasné druhy jako . Typické příznaky virových neštovic na listech a pecce meruňky.


Kypr, Francie, Španělsko a Maďarsko). Na listech švestek nejčastěji způsobuje výrůstky hálčivec švestkový (Phytoptus similis). Samičky tohoto roztoče kladou vajíčka na listy slivoní, . Ať už se jedná o rostliny pěstované na venkovních plochách nebo v. A právě škůdce - obaleč švestkový - způsobuje nepoživatelnost dozrálých švestek. Lidově se tomu říká červivost švestek.


Tento škůdce , který . V době květu švestek se vylíhne pilatka švestková, naklade vajíčka na květy a housenice se po vylíhnutí skrývají v malých plůdcích, které zevnitř . Reldan EC, Zolone EC nebo Zolone WP. Nejvýznamnější škůdci , kterým je třeba věnovat pozornost jsou puklice a. Zachytávány mohou být obě pohlaví škůdce. Desky vyvěšujeme hned na počátku rozkvětu . Hned v prvním dotazu si budeme povídat o napadení švestek pilatkou švestkovou.


Jako prevence ochrany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky