pondělí 23. března 2020

Dvířka na topeniště k do udírny

Zahradní dřevěná udírna SERPENCIE S NEREZ STŘECHOU - REPASOVANÁ. Vedle dvířek je umístěn teploměr s rozsahem - 120°C. Udící dřevěný prostor je posazen na kovovém podstavci lakovaným černou práškovou barvu.


Dvířka na zakrytí otvoru k topeništi můžete vyrobit z železného plechu o roz-. Až budete ryby zavěšovat do udírny (kovové či dřevěné ), dbejte na to, aby se . Patří mezi ně topeniště , kouřovod a udírna s komínem.

Jedná se o rozptylovač kouře, plamenolam, dvířka , rošt, teploměr a závěs na uzeniny. Na topeništi mám litinové dvířka s regulací přívodu vzduchu, udím většinou na °C, záleží jak co. Kostra udírny je z hranolů 50x50mm, . Na upevnění je potřeba. Topeniště k udírně je s podstavcem a kouřovodem. Pokud je topeniště mimo udírnu , pak její vzhled kopíruje tvar písmene L. První dvířka do topeniště a druhá do prostoru na uzení.


Dřevěné udírny komplet včetně podstavce, teploměru,zpěrných tyčí a háčků na za.

Dvoukřídlá dvířka z čelní strany pro pohodlný přístup do udírny. Dvířka k udírně 350x550mm Dvířka jsou vyrobena z kvalitní oceli s tepelnou. Pojďme se podívat, jak si postavit vlastní dřevěnou udírnu , aniž byste vyhodili tisíce za.


Na menší domácí udírnu se zdá nejlepším řešením přenosné topeniště z. V případě dřevěné udírny tvoří udicí komoru jednoduchá bedna. Ohniště postačí udělat bezroštové, důležitá jsou ovšem dobře těsnící dvířka. Jak udírnu připravit na uzení, jak v ní zatopit?


Tradiční konstrukce zahradní či chalupářské udírny bývá ze dřeva , cihel, betonu, železa,. Vzduchový průduch v dvířkách topeniště necháme zprvu otevřený, aby se oheň řádně . Praktická dřevěná zahradní udírna s komínkem a dvířky. Stříšku lze sundávat. Obvodová stěna z cihel, popřípadě dřeva nebo plechu ). Pokud máme udírnu postavenou jen na zemi, je možné u země udělat dvířka. Jak postavit udírnu svépomocí – domací udírna.


Na straně topeniště to už bylo cca 20cm. Smontovali jsme přední čelo boudy včetně konstrukce pro dvířka. Nic ale nebrání tomu, postavit si udírnu zcela samostatně.

Dvířka topeniště jsou opatřena regulací přisávání vzduchu, ve dvířkách udicí . Dřevěná udírna výrobce Krby Věříš má kapacitu až kg, lze ji s úspěchem použít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky