pátek 20. března 2020

Škůdci na slivoních

Uvádím nejčastěji se vyskytující škůdce i přípravky, které je možno proti nim použít. Na listech se objevují světle zelené až žlutavé skvrny, které postupně splývají. Z plodových zelenin poškozují zejména okurky a papriky. Aug This Pin was discovered by Anyone Anyone.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Poškozuje okurky, papriky , melouny, salát, meruňky, broskvoně,. Tak jsem papriku nafotila a zkusím sem foto vložit. Papriky jsem postříkala, ale s malým výsledkem. Plody po nakusnutí hnijí. Kroucení listů mohou mít na svědomí někteří saví škůdci , např.


Zkušení pěstitelé paprik velmi často kontrolují spodní stranu listů , aby škůdce objevili a . Tento pin objevil(a) Anyone Anyone.

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Pestrolistost – příznak virové mozaiky vojtěšky na listech papriky Virová čárkovitost na listech bramboru. BP-is a very high quality cross between Polka and Tulameen. It has excellent flavor and upright, moderately vigorous canes.


BP-fruits on its one-year canes . Přikládám fotografie, kde je vidět poškození listů. Tátovi se ve skleníku objevily na několika rostlinkách malé kulaté dírky, nevíte někdo, co by to mohlo být a jak se škůdce zbavit? Sazenice paprik : choroby a škůdci.


Proč se žluté pepřové sazenice změní na žlutou, listy , mšice, roztoč pavouků, bělobřichy jsou zkroucené a. Zhruba před týdnem se mi objevily dírky na listech paprik , Při podrobnějším zkoumání jsme našli pár housenek cca 8mm dlouhé a 2mm široké . Intumescence - výrustky na listech papriky z přemokření. Nebezpečnou karanténní chorobou je rovněž bakteriální skvrnitost papriky a rajčete, která je příčinou skvrnitosti a pozdějšího opadu listů a . Sněť rostlinná se vyznačuje žlutými kruhy na vrchu listu a protilehlými hnědočervenými kruhy. Nakládané jalapeno papričky s česnekem.


Třásněnka zahradní nejvíc ničí papriky.

Drobná asi mm velká tmavá třásněnka i její světle zbarvené larvičky sáním silně poškozují listy , vzrostné vrcholy, květy i . To poznáme tak, že se začnou tvořit pravé listy. Jsou neparazitního původu a zpravidla napadají konce plodů a listy. Choroby a škůdci během pěstování jednotlivých paprik. Sklerotiniová hniloba. Kapalné organominerální hnojivo pro rajčata a pro další plodovou zeleninu (okurky, papriky , aj.) a cibuli.


Pěstitelé se domnívají, že jde o nějakou poruchu výživy nebo virózu. Nestačí totiž všechny listy otrhat a . Malý vzrůst rostlin, světle zelené listy , tenkostěnné plody. Rajčata, papriky a okurky jsou oblíbenou zeleninou v našich zahradách. Proti škůdcům skutečně existuje široké spektrum přípravků. Na starších listech vidíme tmavě hnědé skvrny ohraničené žlutě.


Následkem viru mozaiky okurky jsou plody paprik menší a deformovanější. Choroba se objevuje na rostlinách ve druhé polovině léta. Listy mají hnědé skvrny.


Hostitelské plodiny: paprika setá, lilek vejcoplodý, lilek rajče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky