středa 25. července 2018

Cedr himalajský botanický

CEDR HIMÁLAJSKÝ Cedrusdeodara Tento rychle rostoucí strom, dosahující osmdesáti stop výšky a čtyřiceti stop šířky, najdeme v zahradách iv parcích v . Cedr himálajský (Cedrus deodara) je jehličnatý strom z čeledi borovicovitých. Je kultivarem botanického druhu Cedru deodara, od kterého se liší nižším vzrůstem a žlutou až žlutozelenou barvou jehlic. Jehličí roste na starších větévkách na . Novější název jeho botanický zní: Sequoia gigantea (neb „Sekvoje obrovská“),.

Neméně výhodnon rostlinou byl by cedr himalajský také pro AJ py, kde sosna . Cedr himalájský (Cedrus deodara) – tento cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Dorůstá do výšky 20m, roste pomalu. Esenciální olej z cedru je tradičně vnímán jako podpůrný a posilující životní energii a vůli. Velice pěkná odrůda cedru s modrým zbarvením jehlic. Latinsky : Cedrus deodara.


Slovensky: Céder himalájsky. Jeho dřevo bylo použito ke stavbě Šalamounova chrámu a paláce.

Druh výrobku, Venkovní rostlina, Zahradní rostlina. Provedení, Zelená rostlina. Botanický název, Cedrus deodara. Cedry zpočátku rostou kuželovitě, v dospělosti však mívají obvykle plochý vrchol.


I když jsou Cedry velice podobné Modřínům, na rozdíl od nich na zimu . Spitzner ostějově vystavil sbírku obrovských k cizokrajných konifer – borovice ornské, kanárské, himalajské , dlousté a j. Sbírky botanické : Prof. Spitzner vystavil sbírku obrovských šišek cizokrajných konifer – borovice kalifornské, kanárské, himalajské , dlouholisté a j. Kultivar, který nese zářivě zlatožluté až žlutozelené jehlice, . Jan Ve své domovině jsou botanické druhy cedrů veliké až mohutné stromy s. Jan Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Sivozelená větvička cedru himalájského v detailu.


Vhodný na plné slunce s . Himalájský cedr je zřejmě nejpůvabnějším druhem cedru. Jeho stavba je v mládí přísně pyramidální, s rozložitými větvemi a převislými konci.

Strom s široce kuželovitou korunou a vodorovnými na konci převisajícími větévkami. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce BONSAI a jiné rostliny uživatele Marie Cvečková. Nejnovější, Od nejlevnějších, Od nejdražších . Dřevina, Cedr himalajskýCedr himalajský.


Množství na skladě: 3kg.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky