čtvrtek 26. července 2018

Cibule tulipánu v květináči po odkvětu

Cibule tulipánu nechte na suchém a temném místě vyzrát. Stejně jako hyacint se tulipán sází na podzim. Proto po odkvětu odstraňte . Rozkvetlé tulipány nadělají parádu nejen na záhonu nebo ve váze, ale také v. Vždy se ujistíme o tom, že nádoby mají odtokové otvory, jinak cibule v. Hyacinty, narcisy a tulipány v pestrobarevných květináčích jsou oblíbeným. Vyhněte se mu zejména v případě, že chcete rostlinu po odkvětu vysadit ven.


Záleží zejména na tom, jaké tvary a barvy květináčů použijeme. Na pěstování v nádobách nikdy nepoužíváme cibule vykopané ze zahrady, . Květináče s tulipány jsou opravdu krásnou ozdobou každé terasy, schodiště nebo. Tulipánové cibule v nádobách se v létě silně zahřívají, a to. Pokud máme tulipán zasazen v květináči , také bychom měli počkat, až listy zežloutnou.


Poté vyjmout cibuli z květináče , nechat ji na suchém . Tulipány po odkvětu nechte v zemi ještě asi šest týdnů než cibule. To jestli tulipán vykvete nebo ne, je věcí uskladnění sadby v létě, né tím zda byl. Nikdy jsem je neviděla sázet naklíčené cibule v dubnu, ale právě na podzim. Ti musí cibule po odkvětu vyndat stoprocentně, ale kvůli tomu, aby tam . Tím zamezíte tvorbě semeníků, které by cibule zbytečně vysilovaly. Koupila jsem tulipány v květináči a nevím, co s nimi dělat po odkvětu , aby byly.


Květy tulipánů po odkvětu odřízněte, ale listy nechte zatáhnout. Zahradnictví nabízejí už koncem zimy rychlené nakvetlé tulipány v květináčích. Výběrem nádoby – nejvhodnější jsou hliněné květináče , které „dýchají“ a lépe izolují.


Cibulky tulipánů a hyacintů necháme špičkou vyčnívat nad povrch,. Budou-li mít cibule po odkvětu , v době zatahování listů, dostatek . Připomínám jen, že cibule tulipánů chutnají myším - ty v zemi i ty uskladněné. Možná do jara by vydržely, kdybyste je vysadila do květináčů do substrátu a pak. Chci mít z jara v květináči v bytě na parapetu kvetoucí hyacint, tulipán a narcisy,. Cibulky hyacintů jsem načetla že pro tento účel se sází s koukajícím vrškem.


Při sázení do květináče nezapomeneme zasypat dno nádoby drenážní. U tulipánů může vrcholek cibule vyčnívat nad substrát, šafrány a narcisy. V příliš vlhkém prostředí začnou cibulky rychle hnít a nejsou pak použitelné pro další pěstování,. Po odkvětu by se asi měly zasadit ven do výživné zeminy, aby .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky