středa 24. října 2018

Bezsemenná vinná réva do chladnějších oblastí

Vinné révě se zpravidla nejlépe daří v teplejších oblastech , ale samozřejmě je i mnoho. Attika patří mezi bezsemenné , středně rané odrůdy a bobule jsou sladké a . Představujeme vhodné odrůdy vinné révy i do hor. Vinná réva FLAME je bezsemenná , stolní, růžová odrůda.


Nabízíme výběr prověřených chutných odrůd stolní vinné révy a to jak bezpeckových, tak i odrůd s peckami.

Odrůda je vhodná i do chladnějších oblastí. Zraje od začátku září, na keřích ale hrozny vydrží až do poloviny října, i když jsou zralé! Lze použít i na výrobu lehkého stolního vína.


Romulus - středně pozdní bezsemenná stolní bílá odrůda. V okrajových oblastech je důležité záhřevné a dobře osluněné stanoviště. Vinnou révu dělíme na moštové a stolní odrůdy. Většina našeho sortimentu jsou odrůdy stolní, mezi nimi i bezsemenné.


Největší výběr je na.

Roste ve všech oblastech , velmi úrodný, odolný vůči mrazu. Vhodný i do okrajových poloh, mrazuvzdorný až do -23°C, dobrá odolnost i vůči houbovým chorobám. Mezi bezsemennými odrůdami najdeme takové, které mají zvýšenou odolnost k houbovým chorobám a zimním mrazům. Mezi pěstitelsky zajímavé odrůdy . Výborná odrůda bezsemenné stolní révy vhodná i do chladnějších oblastí.


Sazenice se přes zimu uchovávají v chladném sklepě v písku, na jaře se . Venkovní bezsemenná réva RUBY KING je modrá, stolní odrůda. Afrodita je Bulharská bezsemenná odrůda zrající v druhé polovině srpna. Prodej sazenic vinné révy. Stolních velkoplodých,odolných ( rezistentních) a bezsemenných odrůd.


Venus bezsemenná raná odrůda ale pozor podobně jako u Jupitera jsou dvě odrůdy tohoto názvu, slovenská a. Russkij rannyj do -23°C, vyskytuje se u nás méně, ale hodí se do okrajových oblastí. I hrozny bezsemenných odrůd lze samozřejmě zpracovat na víno, vysokou kvalitu. Evropskou révu vinnou , Vitis vinifera, rozdělujeme podle původu do tří.


R na chladnějších úrodných . Dužina je sladká, chruplavá, téměř bezsemenná.

Phoenix je odrůda vhodná do okrajových oblastí jako raný stolní hrozen nebo k výrobě lehkého harmonického bílého vína. Hrozen je střední až velký, křídlatý. Tato PIWI odrůda je vhodná i do okrajových vinohradnických oblastí , protože je odolná proti zimním i jarním mrazům.


Dozrává v první polovině . Réva vinná izahradkar. Kodrjanka, bezsemenný šlechtěnec 47-1- Krystal, Dornfelder a Regent. Před lety časopis Zahrádkář vydal Knihovničku o pěstování révy v okrajových oblastech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky