pondělí 15. října 2018

Cesmína a řízkovani

Dec U nás stále ještě neobvyklá cesmína (Ilex) ozdobí zimní zahradu svými plody. V případě, že chceme rostlinu množit, využijeme k tomu možnost řízkování. Můžeme zvolit podzimní řízkování nebo jarní hřížení či výsev semen. Nejobvyklejší způsob je pomocí řízků, které odebíráme od konce června do srpna a necháme je zakořenit na teplém vlhkém . Nov Množení rostliny. Znáte alespoň některé?


Dec Tím však nechci snižovat sadovnickou hodnotu zelenolistých cesmín. Vícebarevné kultivary mají raději polostín, zelenolisté snesou i slunce. Na mlhovkovou množárnu můžeme píchat první řízky již v červnu a po nich další v září, kdy rostliny z prvního množení hrnkujeme.


Sazenice z druhé sady . Je používán jako okrasná dřevina např. MNOŽENÍ semenem, stálezelené druhy a kultivary letními řízky V VII– VIII, . Dec Množí se řízky , a to v červenci až srpnu. Mladé rostlinky musejí přezimovat v nevytápěném skleníku nebo pařeništi. May Výhon pro řízkování má být správně středně pevný, polodřevnatý.


Při výsadbě mladých rostlin přidáváme . Jan Vůbec nejběžnější metodou vegetativního množení okrasných i pokojových rostlin je řízkování. Obvykle na jaře či v raném létě se z rostlin . Pokud byste si chtěli cypřišek namnožit, musíte použít polovy- zrálé řízky , jež koncem. Obrázek není k dispozici.


Jak pěstovat cesmínu. Sep Množení cesmíny bylo dlouhou dobu tajmstvím. Semena z plodů totiž neklíčí. Také dosahuje větších rozměrů, na výšku až deset metrů. Více o jednotlivých druzích se dozvíte z . Cesmína a její pěstování.


Měkké mladé řízky odebírejte v květnu, polovyzrálé v červnu a červenci. Protože citlivé řízky se odebírají z mladých rostlin, kořeny se vytvoří poměrně. Apr Pokud budete chtít odebrat řízky z cesmíny , udělejte to v květnu (u mladé rostliny) nebo červnu a červenci (u starších rostlin). Do čeho jí dáváte - do vody, nebo subrstrátu s pískem?


U mladých rostlin se řízkování provádí nejlépe v květnu. Jul Řízkování patří mezi vegetativní způsoby množení. Takto získané rostliny si zachovají všechny vlastnosti charakteristické pro daný kultivar . May Řízky , kterými můžeme cesmínu rozmnožit, si nařežeme nejlépe v květnu a před zasazením udržujeme ve vlhku a teple.


Feb Množení řízky : Letními řízky množíme stálezelené cesmíny v červenci a srpnu, ale i během podzimu až do prosince na poloteplé množárně v . White coral bells in summer.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky