úterý 9. října 2018

Boršč z kvašené řepy

Právě řepa mu dodává jeho specifickou chuť i barvu. Je boršč ještě polévka, nebo spíš hutný „eintopf“? Ve škole jsme se učili, že boršč , . Potřebujete: cibule 1g celeru 1g mrkve 1g petrželového kořene 1g červené řepy 1g syrového nebo kvašeného zelí brambory lžic . Historicky se použivala i kvašená řepa.


Konec sporů, jestli do boršče patří nakládaná řepa a čerstvé zelí nebo.

Zato kvašení v nálevu s cibulí, česnekem a kořením dává daleko . Témata: červená řepa , játra, kvas, kvašená zelenina. Ukrajině: přidává se do boršče , ale i jiných pokrmů. Přilijte syrovátku a řepu zatižte tak, aby byla celá ponořená.


Kvašená řepa je to pravé do boršče. Vedle toho je děsně zdravá. Výčet jejího kladného působení by byl na stránku.


Uzenina do boršče nepatří a mléčně kvašená řepa taky ne. Receptů je samozřejmě spousta (jak jsem psala, viz výše), ale uzenina a mléčně .

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu,. Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená. Tak to musí být lahůdka, ta kvašená řepa s celerem a křenem. Takto připravené zelí s řepou podáváme například k masitým pokrmům, lze i podusit, vhodné také do polévek, na boršč atd.


Rusové řepu příliš solí, takže dochází k mléčnému kvašení ale výsledek je k použití asi tak jenom do boršče. Ale oni, z vlastní zkušenosti vím, solí více než my i . Složení: červená řepa , kysané zelí , brambor , cibule , mrkev , řepkový olej, rajčatový protlak, . Jun Recepty z červené řepy , saláty, boršč , pomazánky, polévky, konzervace. Oloupeme ji a nakrájíme na kostičky. Pokud vás nenapadá nic jiného než boršč , přinášíme vám pár tipů a chutná a zdravá. Mléčně kvašená zelenina dodá tělu potřebné vitamíny a její složení je jen na vás.


Pokud se ovšem dodrží přísně anaerobní podmínky během kvašení , pak to většinou . Aby nakládaná či kvašená červená řepa chutnala skvěle, nezapomeňte přidat. Připravte pro své blízké boršč se zakysanou smetanou nebo je . Do hrnce dáme nakrájenou řepu , mrkev, petržel a celer na kostičky,. Je tam boršč z masa a kostí, ruský, s kvašeným zelím, námořnický, zelený, letní, sibiřský,.


Boršč (ruská a polská polévka).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky