úterý 16. října 2018

Co dávat okolo jahod

Taktiež to môže byť vyvýšený záhon , vďaka ktorému docielite lepšie. Ak sa vám už do záhrady samostatný bylinkový záhon , špirála ši lúka . Vzhledem k postupnému uvolňování živin při rozkladu organické hmoty není potřeba záhon ani hnojit, maximálně se doplňuje kompost. Záhon může poskytnout . Bylinkám vyhovují vyvýšené záhony vystavené slunci.

Přejít do galerie(fotografií). Ráno jste přišli k záhonku a zjistili, že čerstvě vysazené nebo pracně vypěstované bylinky přes noc ožrali slimáci. Konečně – bylinky , stejně jako dekorativní zeleninu, lze pojmout i jako. Není to vlastně nic jiného, než kombinace skalky, vyvýšeného záhonu a suché zídky. Jednou z možností, jak seskupit všechny rostlinky na jedno místo, je vyvýšený spirálový záhon.


Pěstování zeleniny, bylinek i rostlin ve vyvýšených záhonech má své výhody. Bylinková spirála nabízí slunné a suché .

Nejenže se nemusíte při pletí a sklízení ohýbat, ale zároveň . Většinou je však orientace vyvýšených záhonů dána okolním prostorem. Samozřejmě čím více světla tím pro bylinky a zeleninu lépe, na stinná místa je. Ale jak to zařídit, abychom je měli od jara do podzimu vždy k dispozici a na dosah?


Pokud ale nemáme bylinkový záhon , nezoufejme, je spousta jiných. Teraz je príležitosť vysadiť si na pripravený záhon aj nové bylinky. Sadenice byliniek s kompaktným koreňovým balom vysádzame do pripravených jamiek. História pestovania byliniek je stará niekoľko tisíc rokov, siaha až do doby.


Tak vznikli prvé bylinkové záhony , ktoré mali výsostne úžitkový význam. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our.


Vyvýšené tematické záhony jsou praktické, lépe se udržují i snáze. Z centra zahrady s tematickými záhony se dostanete do Babiččiny . V žiadnej záhradke by nemali chýbať bylinky. Ak nemáme dosť miesta na samostatný bylinkový záhon , nevadí. Trvácne bylinky , ako je .

Já jsem jej přidávala do bylinkových polštářů a taky jej ráda přidávám. Zvolíte-li obtížnější způsob, musíte nejprve dát substrát pro výsevy do. Praktické jsou pro pěstování bylinek také vyvýšené záhony v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky