pondělí 22. října 2018

Co můžu sázet po bramborách

Já jsem letos po raných bramborách sázel týdny staré sazenice okurek. A taky , zda můžu sadit česnek po bramborách , jelikož nemám . Zkusme to tedy zasadit podle nich. Co se s čím může kombinovat 1. Do brambor se dá sázet křen. Kdo to kdy viděl sázet plevel? Ale až na podzim budete mít . Důležité je vystříhat se pěstování rajčat po bramborách kvůli přenosu plísní a houbových chorob.


Brambory pěstované více let na stejném místě . Zkuste zasadit třeba jen pár rostlin pro lahůdkové mladé hlízy. Díky osvědčeným trikům se můžete . Vyhovují jim chráněné polohy, nevhodné pro pěstování jsou jen . A když čerstvý hnůj zaryji na podzim, tak jaře mohu normarmálně vysévat zeleninu, ne? Babička mi to kdysi říkavala. Proto se tam sázejí zeleniny,dobře snášející dusík. Tedy brambory ,košťáloviny.


Druhý rok na tomto místě se . Výsadba některých druhů zeleniny či bylinek vedle sebe může být pro. Aksamitník a měsíček vysetý mezi bramborami a jahodami chrání před . Zeleninová zahrada může být rozdělena na části a pro každou plodinu vypočítat. Co rostlin po okurky v následujícím roce: zda cibule, brambory , česnek. Můžu na podzim nasadit česnek tam, kde mám letos rajčata?


Sázet bychom tedy neměli běžné konzumní brambory , ale sadbové. Prosím o radu, jestli můžu na podzim zarýt zelené hnojení a na jaře dezinfikovat půdu dusíkatým . Podle běžně známých agrotechnických norem by se měly brambory sázet v poslední dekádě dubna, podle zahrádkářů se musí do. Sázet stejné rostliny a zeleninu několik let po sobě na stejné místo není. Mnozí zahrádkáři spěchají a sází již koncem března, ale u předklíčené sadby a předehřáté půdy se může snadno i při výsadbě v polovině dubna stát, že mladé . Nikdo neměl by ale k sázení jiných, leč docela zdrawých bramborů použíwati. Různé saláty jsou vděčným druhem pro sázení v červenci.


Máme několik tipů, jak vaše zahrada může přinášet užitek i dál. Po česneku jsem loni nasázela brambory a do zimy krásně dozrály. Vhodná kombinace: jahody s fazolem, hlávkovým salátem, mrkví, porkem, ředkvičkou, řepou, špenátem a cibulí.

Co můžu sázet po bramborách

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky