pátek 12. října 2018

Chutna odruda jablek

Univerzální odrůda s hladkou slupkou, pevnou a křupavou dužninou, s plnou a osvěžující vůní a chutí, krásně strukturované a velmi bohaté na vitamíny s . Vanda je raně zimní atraktivní odrůda. Odrůda je středně plodná, strom se velice snadno tvaruje. Nová a chutná odrůda jablek vznikla křížením odrůd Golden Delicious a Otava.


Vhodná pro pěstování ve všech oblastech, ve vyšších polohách na . Gala, protože to byla jeho nejoblíbenější odrůda zimních jablek.

Nebo to bylo prostě jen tím, že v jiném prostředí člověku jinak chutná ? Stará moravská podzimní až zimní odrůda , dodnes velmi ceněná a oblíbené pro své šťavnaté střední žluté plody velmi dobré příjemně kořenité chuti. Podzimní odrůdy jablek se dají ihned konzumovat a nebo uskladňovat, proto jsou velmi oblíbená. Hradce Králové se pěstování jablek věnuje.


Místní po degustaci ovoce prohlásili, že jablko chutná po banánech. Odrůda se musela křížit, pan Boukal pro nový speciální druh vybral odrůdy . Jiná odrůda je dobrá při pečení, jiná na jídlo, jiná do celerové polévky. A když je v receptu napsáno hruška, má autor na mysli máslovku, nebo . Jedná se o výsledek úspěšného programu křížení jabloní Golden .

Jenže jakmile je ochutnáte, zjistíte že mezi uniformní chutí jablek ze. Každá polozapomenutá odrůda je totiž svým způsobem originál. Velmi vhodná odrůda do vlhčích a vyšších poloh, nejraději má těžší a dostatečně hluboké půdy. Konzumní zralost jablek je v období prosinec až červen. Jak je ale možné, že odrůda pěstovaná na Krnovsku už dvě desetiletí.


Mutějovice - Na šedesát odrůd jablek mohl ochutnat a také porovnat s těmi. Na druhém místě skončila odrůda pozdně zimní, Red Topaz. Původ: Odrůda japonského původu, vznikla jako kříženec odrůd ´Jonathan´ a ´ Worcesterská parména´. Je velmi vhodná především pro ekologické systémy pěstování jablek s omezením nebo.


Chuť je sladce navinulá, velmi chutná. Nové odrůdy jablek se často rodí křížením těch starobylých. Odrůda vysoce odolná mrazu, takže se hodí i do vyšších a drsnějších poloh, je nenáročná na půdu. Dužnina krémová, pevná, křehká, velice šťavnatá, sladce navinulá, výrazně aromatická, velmi chutná odrůda vhodná k uskladnění. Zralost: Sklizňová zralost.


Chutná velmi šťavnatě, sladce i navinule. Neznáte někdo odrůdu jablek která měla nahnědlou barvu a na povrchu byla zdrsnělá. Chuťově mírně nakyslá a velmi štavnatá. Tato jablka se dříve u nas běžně .

Byla z ní nadšená, že je chutná a pěkná a nic jí to neudělalo. U kupovaných jablek můžete mít i alergii na chemickou konzervaci slupky plodu proti skládkovým . Konzumace jablek je také doporučována při skleróze, chudokrevnosti,. Odrůda jablek jonagold dozrává v poslední dekádě září až začátkem října. Při degustacích českých odborníků si prvenství získala odrůda Braeburn, druhé místo patří odrůdě Golden Delicious a třetí místo obsadila odrůda Jonagold Prince.


V Česku má tradici nejen konzumace jablek , ale i jejich pěstování. Stanislav Boček z Mendlovy univerzity v Brně. Vyznáte se v druzích jablek ? Jablko je prostě univerzálně dobré, chutná všem a nikdy se nepřejí.


Tohle jablíčko je typicky česká odrůda vyšlechtěná křížením odrůd Golden Delicious a Coxová oranžová reneta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky