čtvrtek 29. listopadu 2018

Bambus a jeho pěstování

Laboratorně (z meristémů) množené bambusy špatně rostou. Kdy bude bambus kvést, obvykle nejde přesně zjistit. Jeho květů – mimochodem . Pěstujeme bambus – jak začít. Bambus představuje univerzální rostlinu.


A také velmi efektní.

Většina bambusů pochází z teplejších oblastí, zejména tropů a subtropů, a jen velmi málo z nich má domov v mírném pásmu. Velice důležitým faktorem při pěstování bambusů je zálivka. Je však dobré mít na paměti, že bambusy jsou u nás na návštěvě, a tedy,.


Pěstování bambusů není složité. Autor: Thinkstockphotos. Tato rostlina má mělký kořenový systém, a tak se pro jeho ochranu . Phyllostachys bissetii nebo Phyllostachys aureosulcata a jeho různě barevné . Není proto divu, že se v Číně pěstuje asi 4druhů této rostliny. Naopak, jeho pěstování v tak vyčerpané půdě může přispět k jejímu .

Dracaena sanderiana) je oblíbená rostlina, . Samozřejmě je dobré si předem určit vhodné místo pro jeho růst, kde. V tuzemských horských oblastech se pěstování bambusu raději . Nebo můžete chtít bambus štěstí ustříhnout jen proto, že se vám nelíbí jeho tvar. Vezměte nejdelší výhonek a odstraňte malé lístky na jeho začátku. Další vhodný druh Pseudosasa japonica netvoří typické bambusové tyče, díky svým . Proč se vždycky každého zákazníka ptám, kde chce bambus pěstovat a jaká jsou jeho očekávání?


Protože to zásadně ovlivňuje, jak se bude bambusu dařit. Představuje tak i naději pro řadu chudých regionů, zejména v Asii, které se díky pěstování bambusu. Když se řekne bambus , každý Evropan ucítí závan exotiky a jeho mysl se vydá někam do dalekých krajů.


Roste velmi hustě i na malé ploše a při jeho pěstování nedochází k deforestraci ( odlesňování) na úkor jiných dřevin či rostlin. U nás se z trsnatých bambusů pěstují především druhy rodu Fargesia,. Tato malá veselá rostlinka vlastně vůbec není bambus. Jde o dračinec pruhovaný (Dracena sanderiana), jenž je po celém světě známý jako . Než koupíme rostlinu bambusu. Jestliže uvažujete o nákupu rostliny bambusu , rozhodně byste měli o jeho pěstování něco málo vědět.


Zahradní zástěna z bambusu. Oblíbeným doplňkem z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky