úterý 13. listopadu 2018

Balkónovky na přímé slunce

U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je výběr květin, které přímé slunce a žár milují. Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci , . Dobře roste na přímém slunci , ale vyhovuje jí i mírný polostín. Pro jižní balkony vybíráme tradičně petúnie, muškáty a surfinie.


Ačkoli tyto druhy snášejí přímé slunce , úpal v letních vedrech jim nesvědčí a . Na přímém sluníčku bychom určitě měli pěstovat pouze balkónovky s. A muškáty, petunie, surfinie - tak mohou být na plném slunci ? Nesnáší přímé sluneční záření, prospívá mu spíš chladné místo. Netýkavka balzamína paří mezi známější balkonovky a lidově se jí říká . Rostlin, které snášejí přímé slunce , je spousta, tyto jsou ale z našeho pohledu nejkrásnější. Ostatně nezapomínejte i na balkonovky okrasné listem.


Milují slunce , vydrží i delší sucho a některým dokonce nevadí, když je občas zapomenete zalít. Letničky na přímé slunce patří na záhonu i balkonu k . Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. Světlá místa prohřívá sluníčko dopoledne a nanejvýš ještě krátce po . Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Větší problém je však v nárazovém větru, který, jak píšete, silně působí . Květiny si můžete vybírat přímo ve sklenících kde byly vypěstovány. Umístění: v polostínu i na přímém slunci , odolná vůči větru. Zvládají totiž stejně dobře slunce i stín. Může být sanvitalia - letnička, případně aplenie srdčitá- trvalka (sukulentní), ale . Převislé balkonovky na přímém slunci.


Lobelky jsou odolné proti dešti, jen nesnášejí mráz. Někdo může být na slunci celý den a nic se mu nestane, jiný ho naopak nesnese ani na pár. Zda se jedná o balkón otočený na jižní stranu, kde slunce pálí celý den, nebo jde. Přímé slunce ale choulostivé druhy nesnesou.


Květiny na jižní balkón musí spolehlivě odolávat i největšímu letnímu žáru a bez problémů snášet přímé slunce. Mezi jakými rostlinami bychom měli vybírat a . Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Popis: STANOVIŠTĚ : přímé slunce , polostín. ZÁLIVKA : častá, pozor na přemokření. POUŽITÍ : truhlíky, závěsné květináče, sesazované nádoby.


Vyniká proto na stanovištích, kde většina letniček a balkonovek vadne z důvodu přílišného vedra a přímého slunce. Pochází z kamenitých . Pelargonie – přímé slunce mají rády všechny druhy pelargonií, vyžadují výživný. Může se pěstovat na jakékoliv straně, především dobře snaší přímé slunce , plně nahradí převislé . Balkonovky netradičně.


Plánujete, čím si letos zkrášlit. Fuchsiím plné slunce nevyhovuje. Zkuste si podle našeho návodu udělat radost originálním kouskem přímo pro vaše okno.


Co vysadit na přímé slunce ? Pozor na to, že i rostliny, které slunce milují, mohou za určitých okolností strádat. Pokud je dlouhé, horké léto a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky