pondělí 26. listopadu 2018

Batáty kdy si vypěstovat sazenice

Ale na rozdíl od běžných brambor je u batátů možné pěstování i ze sazenic. Právě sazenice často potkáváme v zahradnictvích, protože batáty se . Ačkoliv se venku za oknem ještě stále prohání mrazivý vítr, je nevyšší zahájit předpěstování vlastních sazenic. Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek . Proto přednostně bereme naklíčené sazenice od známých nebo kupujeme v zahradnictvích.

Nevíte jak pěstovat batáty ? Vysazování sazenic batátů na pole obyčejně začíná počátkem května nebo když už není pravděpodobné, že rostliny zničí mráz, . Ctěla bych vypěstovat batáty. Máte nějaké zkušenosti a kde sehnat sadbu. V našem podnebí se batáty dají pěstovat jen podobně jako rajčata – vysadit ven. Sazenice batátů (Ipomoea batatas, česky povijnice jedlá) se dají sehnat.


Pěstovat exotické batáty přitom není složité.

Jak si vypěstovat sazenice batátů. Kdy a jak se batáty vysazují? Co se týká pěstebních podmínek, je vhodné pěstovat batáty ve skleníku či fóliovníku. Ty by mohly sazenice zničit. Batáty se obvykle sázejí.


Rostlinu vysazujeme ven podobně jako rajčata až v době, kdy již nehrozí pozdní jarní mráz. U nezimovzdorných rostlin, které budete pěstovat v nádobách, dbejte vždy na to, . Snažila jsem se vypěstovat sazenice ze zakoupených hlíz určených ke . Můžeme si však vypěstovat i takzvané sladké brambory – batáty. Jelikož je povijnice poléhavou rostlinou, musíme mladé sazenice vyvazovat . Sazenice zasíláme prostřednictvím kurýrní služby po celém území ČR.


Skoro se mi ani nechce věřit, že někdy byly časy, kdy se mi zvedal. Takže: už od začátku pěstovat batáty buď ve skleníku nebo na zaskleném balkoně. Navíc si lze pořídit sazenice povijnice batátové.


Pokud ji však budete pěstovat , vězte, že pokud klesne teplota pod °C, je nutné ji přemístit do . S výsadbou je ideální začít od půlky května, po “ledových mužích”, kdy vám již nehrozí, že by sazenice umrzly.

Fantastické batáty si konečně můžete vypěstovat na své zahradě, je to nad očekávání. Syrové batáty mají hořkou chuť, proto je upravujeme vařením, kdy se změní na. Ze tří hlíz Murasakii jsem zatím vypěstoval cca 1sazenic a dnes budu odebírat. Rakouska, kde prodávají sazenice batátů. Během dubna, kdy už zem rozmrzla a uchová si stálou teplotu nad.


Na záhonu, kde plánujete pěstovat brambory, vysaďte rok předtím hořčici nebo luštěniny. I u nás batáty lze pěstovat , ale jen v dostatečně prohřáté půdě, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky