pátek 23. listopadu 2018

Cervene trvalky na zahradu

Cervene trvalky na zahradu

Květy této trvalky mohou být bílé, žluté, oranžové, modré, fialové, růžové nebo červené. Nejkrásněji rozkvétá na slunci, ve vlhčí, mírně kyselé, ale spíše písečnaté půdě, v létě vyžaduje dostatek vláhy. Tato aromatická rostlina vytváří množství krásných soukvětí červené ,. Vše pro váš dům, byt a zahradu. Půvabné sasanky (Anemone) kvetoucí na podzim mohou mít květy bílé, růžové, nebo dokonce červené či fialové barvy.


Cervene trvalky na zahradu

Tyto půvabné rostliny . Rozmnozování: Semenem na jare (pokud nám nezálezí na kultivaru), jinak délením trsú po odkvétu. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Mnohé trvalky obecně považujeme za okrasné listem, ovšem jen některé z nich nám. Trvalky pro krásnou zahradu na podzim.


Pestré barvy v teplých odstínech působí na lidské vnímání dynamicky,. Sytě červené květy rozkvétají v květnu, ale zahradu vám zkrášlí pouze . Máte zahradu ve stínu či polostínu a myslíte si, že bez slunce zůstane. Na podzim se její listy barví do bronzové a červené.


Cervene trvalky na zahradu

Babí léto a začátek podzimu jsou ideální dobou na vysazování trvalek. Dlouhověké trvalky dovedou dělat radost svým kvetením mnoho let, některé dvacet i…. Hemerocallis), rozkvétajícím v pestré škále odstínů žluté, oranžové a červené barvy. Kvete žlutě, oranžově, červeně až cihlově hnědě. Krásné a spolehlivé trvalky doplní a oživí malou i velkou zahradu.


Pěstování: Denivky si libují na plném slunci, i když tolerují lehký polostín. Zajímavé odrůdy : Crimson Pirate má hvězdovité, svítivě červené květy se zlatým . Od trvalek určených pro venkovskou zahradu vesměs očekáváme nejen atraktivní. Venkovské záhony většinou tvoříme s ohledem na jejich druhovou diverzitu.


Jaro je ideální příležitostí na nákup a výsadbu skalniček. Kosatce jsou oblíbené zahradní trvalky – vynikají množstvím květů sytých barev i vůní. Na jaře kvetoucí trvalky jsou spíše nižšího vzrůstu a hodí se jako půdopokryvné. Podzimní zahradu jistě může zpestřit zářivě žlutý zlatobýl, nebo modře.


Pořád to v ní bzučelo, cvrkalo, švitořilo a hýřilo barvami křídel. Pokud toužíte po zrovna takové zahradě, určitě byste při . Ozdobí zahradu květy či dekorativními listy, zakryjí holé zdi a fasády během. Na něm závisí, jakou oporu a péči budou vyžadovat, a můžeme se podle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky