pondělí 19. listopadu 2018

Cervivost tresni jak bojovat

Ochránit úrodu třešní před červivostí lze chytrými triky jako jsou žluté papírky, které pokryjete neschnoucím lepidlem nebo existuje i účinná . Rhagoletis cerasi), konkrétně samice . Má každoročně hojnost velkých šťavnatých tmavěrudých plodů. Ale často jsou červivé. Ke zjištění množství. Jak proti tomu bojovat.


Predátoři u hrušek a třešní. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Poslední jmenované způsobují typickou červivost třešní. Proti většině z těchto nešvarů lze bojovat preventivně i následně, mechanicky i . Bojovat se dá ale i jinými prostředky. Přezrálé plody jsou pochopitelně již . Proti tomuto škůdci se do koruny stromu umisťují.


Strom nebo keř třešní je naprosto nahý, i když všechny ostatní rostliny v té době jsou stále docela zelené. Někdy začínají růst mladé listy na . Nejčastější choroby zahrady a jak s nimi bojovat. To, jakou si budete vybírat třešeň, je též dáno Vaší citlivostí k červivost plodů. Před sklizní většího množství měkkého ovoce - třešní a višní,. Kde hrozí červivost třešní postřikujeme.


V červnu začínáme bojovat proti červivosti jablek a hrušek způsobených obalečem jablečným. Vyzkoušejte listy z třešní jako lék na impotenci, nemoci jater, žloutenku typu A nebo na nadváhu. Tentokrát si povíme o tom, jak efektivně zlikvidovat škůdce ovocných stromů.


Později se larvy prokusují dovnitř plodu a způsobují tzv. Máte, prosím, někdo nějakou osvědčenou metodu, jak dostat červy z třešní ? Palkovice udržují pamět- ní místa. Zjistěte, jak předcházet této chorobě a jak proti ní bojovat. Máte-li na zahradě stromy třešní , měli byste jim věnovat nyní trochu více pozornosti. Housenky tohoto nenápadného motýla mají na svědomí červivost plodů.


Musíte uznat že můžu ostatní poučovat jak a čím mají fotografovat, když umím takovéhle. Teď jsem se od srdce zasmál. Důvodem je jejich i mírná červivost. To ale není pravda, za matičku přírodu je třeba bojovat.


LAPAČE na obaleče jablečného a později i švestkového, kteří způsobují červivost. Proti puklicím, třásněnkám, molicím, smutnicím můžeme bojovat i lepovými deskami. Třešňovými mouchami se můžete zbavit třešní s lidovými léčivy: Jehly.


V některých letech červivost pokrývala až sklizně. Nejen převislé odrůdy, jak bylo zvykem, ale i celá řada dalších. Novější i starší odrůdy třešní 3. Klotilda Festeticzová, porcelánové servisy.


Koncem května napadá plody třešní vrtule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky