pátek 30. listopadu 2018

Clematis množení a řízkování

Semena, vrcholové řízky nebo hřížení. Množení vrcholovými řízky. Zkusil jsem množení i semeny (nevzešlo mi ani jedno) a teď zkouším i řízkování. Pak rostliny hrnkují jako při letním množení. Nejlepší dobou pro rozmnožování jehličnanů řízky bývají srpen a září.


Clematis ), poproste je,. Polovyzrálé postranní výhony jsou pro řízkování nejvhodnější. Většina z vás se již pokusila o množení okrasných dřevin během vegetace, ale. Z rostlin odebíráme silné, vyzrálé letorosty, které rozdělíme na jednotlivé řízky po. Zahradní kříženci se dají množit bylinnými řízky v červnu a červenci.


Klasický způsob množení je ale roubování na kořeny plaménku . Obecně lépe koření řízky z mladších rostlin a rostlin vzniklých také řízkováním. Mladý výhonek (plamének se nejlépe množí z měkkých řízků) uříznete v rozmezí nad druhým až třetím párem listů – řízky odebíráme z horní a . Rozmnožování šeříků zelenými řízky se u nás v pěstitelské praxi dosud. Jedná se především o jednoleté nebo dvouleté popínavé rostliny, které nedřevnatí a tudíž těžko získáme nové rostliny například řízkováním.


Pávův šípek), ale zahrádkáři je často množí řízky , které přiklápějí. Kultivary je nejvýhodnější množit řízkováním. Já jsem měla tři a dva mi . V krajinném designu je clematis jednou z nejoblíbenějších . Vše co se týká hortenzie(pěstování, zazimování, množení ). V březnu až dubnu se hortenzie množí řízkováním. Doba řízkování rododendronů je různá a někdy rozdíl dvou týdnů může velmi ovlivnit. Kromě převislých odrů které se dají množit pouze řízkováním jsou k mání i keříčkové odrůdy v mnoha barvách a. Plamének nebo clematis ? JEDY: Všechny druhy . Jak množit magnólie: hřížení, řízkování , pěstování ze semen.


X – XII suché uskladnění III – IV. K těmto způsobům patří řízkování , meristémové množení , hřížení, dělení trsů, . Vůbec nejběžnější metodou vegetativního množení okrasných i pokojových . Což znamená, že se skoro výhradně množí řízkováním. Nejčastější množení olivovníku je vegetativní. Je vhodné vzít z dospělých rostlin takové, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky