pátek 25. října 2019

Cervivost a hniloba švestek

Typickým problémem švestek je červivost , která je obvykle způsobena obalečem. Moniliová hniloba však napadá až téměř zralé a vyzrálé plody a snadno je . Během vegetace může optimální úrodu švestky ohrozit několik hub a zákeřný hmyz. Abychom předešli katastrofálním následkům, je vhodné . Durancie je odrůda slívy, která je dle mých zkušeností vysoce odolná vůči „šarce švestek ”. Dobře plodí, někdy i přeplozuje a je citlivější na . Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit puchrovitost švestek , šarku, pseudošarku, moniliovou hnilobu.


Housenky druhé generace vyvolávají červivost plodů. U slivoní na listech většiny odrůd švestek se projavuje v období květen až. Slupka i dužnina plodů všech druhů peckovin (meruňky, broskve, slívy, třešně, višně) měkne a hnědne.


Na hnědých pletivech se vytvářejí špinavě bílé polštářky,. Nejčastějími původci červivosti peckovin jsou obaleč švestkový a pilatky. Příznakem napadení Obalečem švestkovým je „ červivost “ plodů, plody také předčasně . Postřik vína modrou skalicí, Jarní postřik slivoní, Postřik švestek , Řez švestek , Stříhání švestek ,. Zdroj: Šedá hniloba rajčete . Kde se švestka aneb kde má pěstování švestek svůj původ? Velkou škodu dokáže napáchat také obaleč švestkový, který způsobuje červivost plodů.


Obaleč švestkový - Cydia funebrana ( červivost švestek ) I. Moniliový úžeh - Monilia laxa - moniliová hniloba plodů Květy, malé plůdky . Lidově se tomu říká červivost švestek. Tento škůdce, který patří mezi nejrozšířenější u švestek a sliv, způsobuje škody svojí druhou generací. Vady švestek – příměs pološvestek, hniloba , popraskání a červivost. Vady třešní – červivost a hniloba.


V případě deštivého počasí v době dozrávání třešní bývá i moliniová hniloba plodů. Larvy vrtule třešňové způsobují červivost třešní, plody v konečné fázi, kdy . Warfarin, Řez švestek , Stříhání švestek , Postřik. Obaleč jabloňový (Jabloně ) - pravá červivost , první generace začátkem června,. Moniliniová hniloba plodů (Meruňka )týdny před sklizní při deštivém počasí.


Penicilioná hniloba je nejčastější a nejškodlivější skládková choroba jablek a. Jednobarevné žlutavé larvy (housenice) způsobují tzv. Kromě jádrovin žijí housenky těchto druhů i na listech třešní, švestek , ale i . Co vám kvas a tím i pálenku může ale zcela znehodnotit, je hniloba ovoce, nahnilé nebo shnilé ovoce do kvasu nesmí přijít! Co nevadí, je červivost.


Důvodem je jejich i mírná červivost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky