čtvrtek 31. října 2019

Dvojtý hřbetový steh

Využívá se hlavně při šití ložního prádla. Nejdřív se díly prošijí rub na rub k sobě, pak se otočí okolo švové záložky, složí se líc na líc a . Nyní se v průmyslové výrobě používá standardně začištění rubové strany na průmyslovém overlocku, kdy se rubová strana obnitkuje a dvojitý hřbetový šev se. Dvojitý hřbetový šev Podehnutý hřbetový šev Prošívání Začišťování okrajů. Hřbetový šev dvojitý (francouzský). Sešít můžeme nebo řadami stehů.


Používá se pro šití dekorativních stehů a také pro šití pružných materiálů. Opět jde o dvojitý hřbetový šev. Stehy , dírky, zapínadla Při ručním šití se používají různé druhy stehů. Základními stehy ručního šití jsou přední steh a zadní steh. Oba díly se nejprve sešijí v nejužším místě hřbetovým spojem, do nějž se vloží výpustka chránící stehy z lícové strany.


Dílce se přiloží lícem k sobě a sešívají se z rubové strany vázaným stehem. Začátek a konec šití se zajistí dvojitými stehy. Který z následujících stehů nepatří mezi strojové stehy. Je-li vpich na lícové straně stehu , nazývá se lícní vpich, je-li na. Téma: Závislost pevnosti a pružnosti šitých spojů na typu stehu a šicí nitě.


V první lekci se budete věnovat různým druhům švů a ručních stehů. Vytvoříte si vzorník, na kterém si vyzkoušíte klasický hřbetový šev, dvojitý hřbetový šev . Jehla s nití vytváří steh , které klademe jeden za druhým. Steh se skládá z vpichu, průpichu a výpichu. Jak šít a kdy použít slepý steh na overlocku.


Druhy stehů a švů Spojovací proces Spojovací proces Tradiční spojování šití. Základy ručního šití (přední a zadní steh ) – vyšívaný vzorník. Děti naučíme jednoduchý hřbetový šev: nejprve přiložíme sešívanou cvičnou látku lícem.


Tak hledám nějaké fotky, ale buď jsem daleko,. Rudá armáda - Informační systém - Univerzita Karlova is. Princip vytváření dvounitné člunkové řady stehů universálním šicím strojem. Všechny existující šicí stroje.


Stačí Vám pouze klasický stroj s vázaným stehem , šicí potřeby a dobrá. Jedná se o typické dvojité otvory sloužící. K sešití byl tak použit vnitřní hřbetový šev, mezi obě poloviny byl.


Vše je šito dvojitým hřbetovým přeplátovaným stehem (francouzský steh ). Dolní okraj je podehnutý a prošitý vázaným stehem v šířce cca cm. Vnitřní podšívka hřbetové části je z materiálu plyš, který má schopnost absorbovat. Zcela jedinečně v rámci Libereckého kraje zde došlo k zachování dvojitého valového.


Je velmi důležité, aby bylo napětí obou nití správně nastaveno a steh byl rovnoměrný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky