pátek 25. října 2019

Cervivost slivoní

Motýl obaleče naklade vajíčka do malých plodů a my pak říkáme, že je plod červivý. Proti pilatce, která způsobuje propad holiček (malinkých zelených plůdků) se stříhá do dní po opadu květních lístků. Pozdní červivost je . Jedná se o jednoho z nejzávažnějších škůdců slivoní , který je původcem červivosti plodů.


Oproti červivosti způsobené pilatkami k ní dochází až . Původcem rané červivosti malých plůdků jabloní, hrušní a různých druhů slivoní jsou larvy pilatek. Stačí na stromy slivoní krátce před rozkvětem zavěsit bílé lepové desky a. Jarní postřik slivoní. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, . Postřik švestek proti červivosti. Obaleč švestkový je jedním z nejčastějších škůdců slivoní. Přinášíme několik snadných tipů, jak bojovat proti červivosti jabloní a jak jí jednoduše předcházet.


Slivoně , renklódy, broskvoně, meruňky aj. Ochrana slivoní Rozhodující škůdci: pilatka švestková a žlutá, druhá. Způsobuje červivost mladých plodů.


Na mladých plodech těsně po odkvětu najdeme drobné černé otvory. Uvnitř plodu vyžírají bělavé larvy dužninu, ta je . Přípravek Červivost jabloní Stop obsahuje účinnou látku spinosa to je přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která . Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní,. První červivost plodů. Housenky těchto škůdců způsobují tzv.


Na listech slivoní se tato choroba projevuje tvorbou žlutozelených později červených. Při zanedbání ochrany dochází k přemnožení pilatek a jejich housenice působí silný až úplný opad mladých plůdků slivoní. Hostitelské plodiny: slivoň švestka, broskvoň obecná, meruňka obecná. Larvy pilatky švestkové způsobují červivost a předčasný opad plodů.


Obaleč jablečný je motýl kladoucí svá vajíčka na dozrávající plody jabloní, čili je aktivní v době, kdy jsou již jablka velká. Z těchto vajíček se líhnou . Lidově se tomu říká červivost švestek. Tento škůdce, který patří mezi nejrozšířenější u švestek a sliv, způsobuje škody svojí druhou generací.


U slivoní je to příčina jevu, kdy i přez bohaté kvetení nemají stromy takřka . A aby červů nebyly příští rok takové spousty, veškeré červivé plody likvidujte mimo zahradu. Neházejte je pod strom nebo do kompostu! Návod na pěstování slivoní , Zahradnictvi Spomyšl. Jedním z nejčastějších škůdců, kteří způsobují červivost je obaleč švestkov.


Lze použít přípravky Calypso . Poškození: opad plodů (způsobené housenkami první generace), červivost švestek (housenky druhé generace). Chodbičky uvnitř švestky směřují k pecce a jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky