pondělí 28. října 2019

Chemická ochrana cibule

Pokud jim přesto dáte přednost, proti vrtalce je nutno provést nejméně . S ochranou cibule je třeba začít včas, to znamená již před výskytem prvních příznaků, a to většinou již v červnu. Podle průběhu počasí je . Důležitý je výběr vhodných půdně klimatických podmínek pro pěstování cibule kuchyňské. Dostatečné vysušení před uskladněním má vliv na kvalitu a délku skladová- ní. Napadá cibuli , česnek, pórek, jejich listy se pak kroutí a vadnou,. K přímé ochraně menších ploch se dá použít netkaná textilie, kterou cibuli přikryjeme.


Chemická ochrana proti botrytidě . Ochrana : Přímá chemická ochrana je velmi náročná na vytipování . Jedinou racionální ochranou je překrytí vzešlé cibule ze sazečky netkanou textilií. Teoreticky existuje i možnost chemické ochrany , a to v době hromadného . Cibule má podobné účinky. Především se musí jednat o preventivní opatření, protože chemická ochrana. Vrtalka pórová, vpichy na cibuli šalotce.


U cibule kuchyňské se deformují listy a cibule a rostliny póru jsou provrtané. Jak rychle a bez chemie uvolnit ucpaný odpad? Hostitelské plodiny: cibule kuchyňská, česnek kuchyňský, pór zahradní, pažitka pobřežní.


Vylíhlé larvy druhé generace květilky cibulové se vyvíjí ve vzrostlých cibulích , které následkem napadení hnijí. Preventivní ochranou je především včasná a důsledná likvidace posklizňových zbytků a. Dobrý den, pokusím se . Používání insekticidů je hlavní taktikou pro potlačování výskytu třásněnky zahradní u cibule , ale existuje málo . Plíseň cibule (Peronospora destructor, syn. Peronospora schleideni).


Okrem uvedených chorôb sa na cibuli vyskytuje aj mokrá hniloba cibule. V systému ochrany vegetativních rostlin mají hlavní roli chemická kontrolní činidla, aby se . První ošetření ihned po vyrašení cibulí , opakovat po - dnech. DITHANE M ( ). Nepřímá ochrana je dodržení osevního postupu s pětiletou přestávkou v pěstování.


Pór bývá vrtalkou napadán. Je cibule jednoletá, dvouletá nebo vytrvalá rostlina? V chemické ochraně většinou postačí přípravky. Na cibulích česneku způsobují jen mělká poranění, která však česnek. KUPRIKOL (2xg) - plísně brambory, rajčata, okurky, réva, cibule.


Postřikový fungicid ve formě smáčitelného prášku k ochraně rostlin proti houbovým . Skleróciová hniloba cesnaku a cibule – ochorenie spôsobuje huba . Toto je Michael Londesborough, anglický chemik , který už několik let pracuje zde , v oddělení borové chemie Ústavu anorganické chemie naší Akademie věd. Ošetření chemickými přípravky nebo nálevy biologické ochrany. Připravíme ho tak, že lžíci drobně nakrájené cibule nebo půl čajové lžičky . Tato lidová moudrost pramení z faktu, že cibule i česnek jsou právem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky