úterý 15. října 2019

Chemický postřik ovocných stromů

Tato choroba často napadá vinnou révu , ale i celou řadu dalších rostlin na našich. Na padlí pomáhá chemie , ale i domácí postřiky. Pokud se objeví, musíme ihned zasáhnout chemickým ošetřením,jinak by výsadba zastavila růst.


Do všech postřiků přidáváme listová hnojiva. K posílení růstu je .

Okurky, rajčata, tykve, salát, čekanka, réva vinná, růže, gerbery, padlí, 5-. V řadě případů je postřik co do účinnosti srovnatelný s chemickými postřiky ! Chemické látky na ochranu proti škodlivému hmyzu (insekticidy) jsou. Oleoekol - ovocné dřeviny, réva – na přezimující škůdce, postřik na . Takže ač jsem nechtěla chemii , příští rok bude muset být asi použita :-!


To umožňuje pěstiteli používat chemické postřiky cíleně a vždy jen proti. Aplikuje se preventivně před rozšířením infekce, a to postřikem 1–dny před deštěm. Zájem o produkty bez chemického ošetření a aditiv s každým rokem roste.

Začíná to už při samotném pěstování vinné révy , kdy se používají chemické postřiky. Ještě bych dodal: Žádný kalendářní sled postřiků zvláště u révy neexistuje. Musíme sledovat její vývoj.


Takové kvetení je důležitý bod. A už jsem myslel, že nemusím používat žádné chemické postřiky. Začátkem září jsem našel . Diskuze: chemické přípravky pro vinnou révu. Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné. Postřik zopakujeme v druhé dekádě srpna.


K nejvážnějším chorobám patří padlí a plíseň révová (perenospora). Choroba se nejvíce šíří za vyšších teplot (24–°C) a vyšší relativní vlhkosti (70– ). Nejmasivnější je šíření infekce v průběhu července. Jsou možné i přírodní bez chemie ? Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.


Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit. Za silně deštivého počasí se proto oidium příliš nerozvíjí.

Obdobný efekt má i postřik velkým množstvím kapaliny, třeba i čisté vody. Prevence je tedy taková: postřik každé týdny vhodným fungicidem, rostliny by. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti přezimujícím škůdcům, kteří jsou původci později se objevující kadeřavosti a . Sazenice vinné révy : bez chemických postřiků a bez semínek.


Réva stolní velké hrozný, sladká. Modrá, žlutá nebo velké červené hrozny. Všichni zemědělci, kteří používají chemické postřiky , přitom musejí absolvovat povinná školení o tom, za jakých podmínek mohou látku . V tuto dobu vrcholí poslední ošetření révy před květem, ale také zahrádkáři a. A pěstitelé pak často ve víře v okamžitý úspěch razantně použijí chemický přípravek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky