úterý 29. října 2019

Co odpuzuje molice

Noční můra všech zahrádkářů a pěstitelů rostlin všeho druhu. Jejich život spočívá v parazitování na rostlinách, kde sají jejich šťávy. Aksamitník odpuzuje molici skleníkovou od rajčat, hubí háďátka i řadu dalších škůdců, a navíc i brzdí. Vše, co potřebujete vědět o chorobách a škůdcích okurek. Měli jsme i vosičky od Biocontu ,ale to se molice vesele namnožili páč jsem kvůli vosičkám.


Molice jenom odpuzuje. Mšice sají šťávu rostlin, čímž mezi nimi přenáší nemoci, zapříčiňují kadeření a vadnutí listů, očekávané květy se neobjevují. S teplým počasím se začnou množit nepříjemné mšice, molice a svilušky, které tak rády vysávají z rostlin sílu.


Na co má savý hmyz spadeno? Plectranthus skutečně molice odpuzuje , ale na jak velkou vzdálenost učinkuje nevím. A ten puch – no nevím někomu i voní, není to tak hrozné, znám mnohem.


Přímé škody molice způsobují sáním na rostlinách. Následkem toho dochází k odbarvování, deformování a opadávání listů. Já jsem byla tak nadšená že jsem objevila něco co je okamžitě dostupné a účinkuje to. Co voní nám, nemusí vonět obtížnému hmyzu.


Postřik proti mšicím. Představíme vám nejrozšířenější škůdce rostlin ( mšice a molice ) a poradíme vám, jak proti nim účinně bojovat. Zlepšuje růst i chuť rajčat, odpuzuje komáry a mušky.


Pokud ji zasadíte do skleníku, pomůže odpuzovat molice. LICHOŘEŘIŠNICE – odpuzuje molice , mšice, slimáky, mravence, housenky i myši. Vyrobíme si z listů postřik, kterým ochraňujeme zeleninu . Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé.


Také molice jsou poměrně úporný škodlivý hmyz, protože napadají a vysávají rostliny ve sklenících a bytech. Jak se co nejúčinněji škůdců zbavit? Například levandule vysázená na okraj záhonů s růžemi odpuzuje mšice.


Tipy, co dělat na zahradě! Lichořeřišnice větší (Tropaeolum majus) odpuzuje mšice, housenky, slimáky, mravence a myši. Jejich typický pach totiž opravdu hluboce odpuzuje mšice a molice.


Hmyz odeženou a Vám udělají radost nádherně rozkvetlé květiny. Hornworm, chřest brouci, . Klidní trávení a působí protizánětlivě. To je jen malý výčet. Afrikán je na pěstování nenáročný, co víc si tedy přát.


Rýmovník neboli molice je kouzelně léčivá rostlina. Co se týče rýmovníku jako koření, má využití jen v pár pokrmech jako je jehněčí, hovězí, drůbeží. Pokud si je zasadíte na zahradě, dokážete tím úrodu ochránit před mšicemi, molicemi i háďátky. A jeste vonave muskaty, levandule, medunka, mata proste vsechno co voni. Rok co rok, místo abychom se radovali z hojné úrody, musíme pozorovat často.


Housenky, zavíječi, molice , svilušky a hlavně mšice, to je jen krátký seznam. Odpuzuje housenky, slimáky i mšice a chrání před plísněmi. Nejlépe se jí daří na.


Sají na rostlinách, a co je ještě horší, přenášejí při tom řadu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky