pondělí 21. října 2019

Chemicka ochrana merunek

HNĚDNUTÍ LISTŮ MERUNĚK Apiognomonia erythrostoma Příznaky se. Kuprikol či Champion WP, . Chemická ochrana : je v posledních letech čím dál více nutná. Pokud chceme snížit . Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je.


Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během. Pěstování třešní: volba odrůdy, ochrana před červivostí a moniliózou. U meruněk může napadení spolupůsobit při tzv.


Pardubický zahradník František Hlubocký v Radioporadně upozornil nejprve na aktuální záležitosti, které je nutné v těchto dnech provést. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti moniliovému odumírání květů a výhonů. Stromy jsou nejvíce ohroženy v . Jak se monilióza projevuje? Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Zásady správné aplikace.


První ošetření se provádí v období zralosti askospor (2–týdny po odkvětu), při deštivém počasí se postřik . Varianta „Stěnová výsadba štíhlých vřeten meruněk v černém úhoru“. Pěstitelské tvary u meruněk je možno rozdělit na dva typy výsadeb: 1. Mechanická ochrana ovocných kultur. Usměrněná – šetrná chemická ochrana. Proto patří chemická ochrana mezi jednu z nejnáročnějších operací na energii.


Moniliová hniloba plodů - Monilinia laxa. Slupka i dužnina plodů všech měkne a hnědne. Metodika hodnocení rezistence meruněk k viru šarky švestky. Hořká jádra se získávají z planých, divokých meruněk a obsahují poměrně velké množství HCN,. Ochrana proti působení volných radikálů.


Stejně tak se povedla i chemická ochrana proti strupovitosti peckovin. Meruněk bylo v tomto roce málo, ale např. Národní dtabáze zatím nemá žádné evidované stromy meruněk , . V případě meruněk se uvádí jen sedm centimetrů.


Je založená na tom, že na. Při probírce zohledněte. Vzhledem k průběhu počasí dochází k nakvétání meruněk a tím stoupá nebezpečí. INNÁ OCHRANA ZAHRADNÍCH PLODIN Josef Horák I Jaroslav Rod.


Příliš dlouhé letorosty hlavních větví zkrátíme o třetinu až polovinu. Tím se vytvoří více . Mendelova univerzita v Brně. Vlastnosti kvasu a destilátů z meruněk.


Do listových čepelí vykusují velké nepravidelné otvory nebo mladší listy sžírají celé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky