pátek 31. srpna 2018

Cibule odrůdy

Zástupcem oválné cibule je polopozdní až pozdní odrůda Tosca. Pěstování cibule sazečky je velmi oblíbené. Při výběru hledíme nejen na odrůdu , ale i na velikost cibulek.


A zatímco sazečku v březnu sázíme, . Pěstujeme ji z jarních výsevů, nejednotíme ji.

Správnou dobu sklizně ale poznáme podle toho, že je ohebná v krčku. Bez cibule se v české kuchyni . Odrůdy žluté cibule : ALICE SM – poloraná, výnosná odrůda. Kulovitá, žlutohnědá, středně velká cibule je obalena pevnými, dobře přiléhajícími . Jak pěstovat cibuli ? Máme pro vás videonávod!


Nejlepší recepty z cibule.

Doporučené odrůdy na pěstování . Cibule Senshyu Yellow - prodej semen Cibule Sensyhu je polopozdní odrůda s velmi dobrou mrazuvzdorností. Máte na zahradě cibuli ? Jedná se o ideální zeleninu i pro začátečníky. Pokud ne, měli byste to změnit! Odrůda žluté šalotky určená pouze pro množení semenem. Všetana, Štutgart, Karmen, White Glose a šalotky ( množilky) odrůdy : Golden Gourmet, Red Sun (Allium cepa, Allium ascalonicum) . Cibule je velice důležitou surovinou při přípravě mnoha pokrmů.


Cibule se pěstuje v mnoha různých odrůdách , které se liší tvarem i barvou. Vyšlechtěná z původní krajové odrůdy pěstované od. Syngenta velmi podobná odrůdě.


Jaké odrůdy jsou na trhu? Nabídka je pestrá a vybere si určitě každý. Cibule chrání před nebezpečnými bakteriemi a viry, a to díky obsahu přírodních silic. Odrůdy jsou vzrůstné, s velkými poupaty i květy v pastelových barvách a jemnou vůní.


Převládá vzpřímené postavení květů.

Velké cibule jsou dražší. Obsahuje mnoho léčivých látek. Tou nejvýznamnější je allicin. Díky cibuli sazečce ušetříme čas, ale tuto metodu rozmnožování bychom měli kombinovat s výsevem. Pak si budete moci vybírat z většího množství odrůd.


Na kterou odrůdu cibule vsadíte? Pro výsadbu ze sazečky. Výborná na skladování. Vysoce výnosná odrůda , je vhodná pro dlouhodobé skladování. Sturon se podobá odrůdě Stuttgart, ovšem má kulatější cibule a vyšší výnos.


Kdy je lepší zvolit semena nebo tzv. Které odrůdy jsou nevýnosnější? Na jaké škůdce si dávat pozor?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky