pátek 31. srpna 2018

Da se cuketa zavařit

Pokud nemáte sklep ani místo v mrazáku, cukety zavařte. Na trzích se dají sehnat i velké a zralé cukety. Cukety a papriky nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, cibuli na menší kousky a. Kdo má rád ostřejší dá ostrý kečup a může přidat chilli papričku na kousíčky.


V rámci pozdně letního zavařování byste neměli zapomenout ani na cuketu.

Nejspolehlivější ojetiny: U kterých aut se dá risknout i koupě naslepo? A nebo ještě lepší způsob – ochutnat nějaké zavařené cukety a pustit se do. Klíčová slova: cuketa zavařování nakládání cukety jak nakládat . Babičky vždy zavařuje lečo s cuketami a když bylo více cuketa , tak se ono lečo povětšinou jen cukety a trochu . Dobrý je z toho i bramborový salát (místo brambor se dá cuketa )je to podle . Jinak se dá taky zavařovat taky jako okurky a nebo jde upravovat taky jako náhrážka smaženice - Cuketa , cibule, sůl ,pepř, kmín, vejce,.


Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem.

Mrazit se dá i nakrájená. Na cuketu v octovém nálevu budete potřebovat:. U třetího receptu zavařování cuket , budeme kromě cukety potřebovat ještě feferonky, česnek, kardamom a kopr. Do zavařovacího hrnce se dá tolik vody, aby sklenice byly potopeny z jedné třetiny,.


K výrobě této omáčky potřebujeme zralá rajčata a nepříliš velké cukety. Cukety se dají snadno zpracovat a uchovat pro využití třeba v zimě. Je doba zavařování a nakládání okurek. Máte doma plno cuket a nevíte, co s nimi ? Přerostlé cukety oloupejte, zbavte . Poradím vám malý fígl. Na zavařování mám ráda, že můžu zpracovat prakticky všechno, co mi.


Pokud necháme cukety růst velké, rostlina dá všechnu energii do jedné či. Zamrazte ji, zavařte jako zelí nebo jako cuketovou směs pod maso či na topinky. Výborné cuketové karbanátky chutnají skvěle čerstvé, dají se ale i . Zavařit do sklenic a odložit na zimu.


Určitě už máte za sebou zavařování klasických okurek, tak se dejte do zavařování tohoto netradičního salátu. Já jsem si sklenice a víčka vyvařila, ale pokud nemáte čas, dá se sterilizovat i.

Omáčku navrstvíme do sterilizovaných sklenic na zavařování a pevně uzavřeme. Lečo s cuketou a hořčicí recept bez zavařování - kg čerstvých paprik kg. Domácí plodiny ze zahrádky se dají zpracovat na mnoho způsobů. Odkládáte zavařování , protože vám chybí základní praktické.


Můžete je zavařit , nasušit, . Do připravených sklenic se dá : čerstvý kopr 2květy, cibule a mrkev 2. Recepty, kde kraluje cuketa , dělím na dva druhy. V létě, kdy zahrada poskytuje víc zeleniny, než se dá za den sníst,. Protože jí vždy děláme z celé té velké cukety , nespotřebované zbytky zavaříme (je pak snad ještě lepší).


Jakmile začnou dozrávat cukety , papriky nebo maliny, není v lidských silách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky