středa 15. srpna 2018

Džber na vodu dřevěný

Plody : elipsoidní bobule, karmínově červené , velikosti cca cm. Použití: můžeme je přímo jíst, . Sušený plod dřišťálu má vysoký obsah vitaminu C. Malé červené plody tohoto keře jsou v perské kuchyni, velmi oblíbené kvůli své . V průběhu jara je možné na rostlinách vidět malé žluté květy, které se na podzim přemění na drobné, lesklé, červené plody.

Je plně mrazuvzdorný. Vhodné jsou i druhy, jejichž plody můžeme využít pro vlastní spotřebu. Ale pozor, až na zmíněné červené plody je celá rostlina včetně semene . Na opadavých druzích se na podzim vytvoří drobné červené plody ,. Květy po až až mm velké, žluté, vně někdy červeně naběhlé.


Plody elipsoidní, červené , až mm velké. Vzrůst: Rozložitý keř s vejčitými, purpurově až černě červenými listy, vyžadujícími.

Tyto bobule mají kyselou chuť. Berberis thunbergii f. Semena jsou mírně zploštělá, . Přezdívku červený citron získal dřišťál pro významné množství vitamínu C ve svých plodech. Po odkvětu rostlina tvoří masité plody tmavě červené nebo černé barvy. Pro dříšťály jsou obvyklé trny. Dají se zpravidla rozdělit na dvě skupiny – na opadavé a . Jedná se o náš domácí druh, který je velmi.


Plody , korálově červené bobule, vydrží na keři dlouho do zimy. Na jaře se zahrada rozveselí růžovými květy okrasných jabloní a třešní, na podzim zaujmou červené plody skalníků a probarvené listy dřišťálů a rují. Plodem dřišťálu je malá podlouhlá či kulovitá bobule dlouhá až mm.


Zralé bobule jsou zbarvené do sytě červené či tmavomodré barvy, . Listy většiny keřů změní na podzim barvu na červenou. Některé druhy dřišťálů jsou ale stálezelené, . Najdete žlutě, zeleně či červeně kvetoucí varianty.

Opadavé verze pak jsou na podzim obaleny malými červenými plody. Půdopokryvný stálezelený keř, patřící do čeledi vřesovcovitých rostlin. V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule, . Dřišťál , Bush, Plody Dřišťál , Červená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky