čtvrtek 16. srpna 2018

Bonsaj briza

Dvojkmen ze smrku - konečný stav. Pan pavel Klejna vytváří JIN na smrku. Pan Poupa při tvarování smrku. Jak rozdílná je maličká bonsai a obrovská sekvoj v Kalifornii. Nejdůležitější léčivou složkou smrku je jeho silice, získávána z mladých jarních výhonků.


Pohlednice s obrázke bonsaie smrku ztepilého,nepoužitá v dobrém stavu. Bonsai - smrk ztepilý. Zobrazit plnou verzi. Smrk stříbrný - Picea pungenc glauca.


Ze všech druhů nejvíce oblíbena forma stříbrného smrku. Podle Kullmana je to díky klimatickým podmínkám, které smrku. Většinu své existence tak strávil v zakrslé podobě připomínající bonsai. Doslova přeloženo má . Sazenice smrku ztepilého jako bonsaj.


V nádobě na bonsaj ji mám už přes pět let celoročně venku. Moc jsem ji nezastřihovala, párkrát i omrzla. Cestu Markova smrku z lesa na jeho první tvarování, které proběhlo v Uherském Hradišti, jsme vám na těchto stránkách již představili v tomto příspěvku Smrk na . Velký potenciál tohoto Smrku tvořil jak kvalitní obrost, tak hlavně horní část kmene s . Jehlice smrku vyrůstají na listových polštářcích. Tento strom má původ v chladnějším pásmu severní polokoule, zejména v lesích severní Evropy, Sibiře a Severní . Je-li bonsai v bujném růstu, mohou boční pupeny ještě v témže roce vyrašit. Některé zakrsle rostoucí kultivary smrku , jedle, douglasek a pod.


Ozdoby z hoblin si vyrobíme tak, že upneme do svěráku prkno z jedle, smrku. Léto je spojováno s barvami, teplem a štěstíkrásné slunné dny vítají květy stračky, okrasného česneku a mečíku. Poslední aktualizace: 13. Všechny druhy smrků rostou v mírném a studeném pásu severní polokoule.


Ve studené části mírného pásu rostou v rovinách, v krajích jižnějších – teplých, hlavně . Picea neboli smrk je velmi oblíbenou venkovní bonsají, kterou si pěstitelé bonsají rádi natvarují. Nenáročná na pěstování venkovních bonsají. Hledáte semena smrku ? Dnes to smrku a javoru v Japonské zahradě opravdu sluší!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky