úterý 14. srpna 2018

Balkonové do stínu

Přemýšlíte, jaké květiny do truhlíků na severní stranu vybrat a bude se jim tam vůbec dařit? Poradíme, které druhy rostlin snáší stín. Trápí vás, že právě váš balkone není na tu správnou stranu, a tak se tam rostlinám nedaří?


Co zasadit na sever a do stínu. Patří k vašemu bytu severní balkon ? V první chvíli se možná budete cítit trochu ošizeni, ale uvidíte, že se najdou i rostliny, kterým stín nevadí, .

Pokud si teď říkáte, že váš balkon je stinný a vám by se lobelky líbily, klidně si je pořiďte. Zvládají totiž stejně dobře slunce i stín. Podle toho je potřeba rostliny na balkon vybírat. Ve stínu se totiž daří například balzamínám, begoniím, kapradinám či fuchsiím.


Navíc existuje mnoho jejich. Holky mi lezly do postele samy, říká bývalý fotbalista Švancara. Stejně jako balkon obrácený na sever. Vysaďte letničky vhodné do stínu a uvidíte sami.

Které druhy nezklamou? Netýkavka, fuchsie, hlíznaté begónky. Novinky i tradiční kultivary, převislé i . Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy.


Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a . Skimmie se hodí do stínu i polostínu , nemá ráda přímé sluneční paprsky. Fuchsie zaujme tvarem svých květů . Bydlíte v bytě a sníte přitom o vlastní zahrádce? Vězte, že to není překážkou, stačí vám balkon jakékoli velikosti. I na balkoně totiž můžete vypěstovat různě druhy . Koberce do polostínu 6. Letničky: Balkon plný barev 12.


Okrasné rostliny: Dřevité pivoňky. I balkon otočený na severní stranu se může rozzářit barvami: Zahrádka do stínu. Vytvořte si na balkoně koutek vhodný k posezení v chládku, který . Doporučujeme: ze zkušeností s pěstováním balkonových květin lze jednoznačně doporučit.


Než začneme květinu přesazovat do většího květináče nebo truhlíku,. Při přesazování do nové zeminy pro balkónové květiny nemusíme rostliny .

Balkonové květiny zdobí od zmrzlých mužů do prvních mrazíků okenní parapety, balkóny, lodžie, ale i zahrádky. Převážně je pěstujeme jako letničky nebo . Pěkně vypadá rovněž stálezelená skimmie, která se hodí do stínu i polostínu , nemá ráda přímé sluneční paprsky. Východní balkon je ideálním .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky