pátek 27. prosince 2019

Doporučené odrůdy jabloní

Ve středních polohách se nesmí podtrhnout, jinak nedosáhne své špičkové chuti. Odrůdu doporučuji pěstovat jen vyspělejším pěstitelům. Původní česká odrůda má velké, až velmi velké kulovitě kuželovité plody se sladce navinulou chutí.


Plodí brzy, hojně a pravidelně. Podzimní odrůdy jablek se dají ihned konzumovat a nebo uskladňovat, proto jsou.

Jablka obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu, doporučuje se konzumovat jedno jablko denně. Které odrůdy doporučují „jabloňový odborníci“ Na prvních třech místech se při degustacích českých odborníků na jablka umístily odrůdy , které byly vypěstovány. Doporučené využití při výsadbách.


Klíčová slova: Sturpovitost jabloní , Padlí jabloní , rezistentní odrůdy. The aim of this study is apple . Vysloužilem zmiňované Anety, bych ještě doporučil strupovitosti odolné odrůdy Angol Andego nebo Zvoša, podzimní Selenu i letní Petru, která středně trpí . Chuť je navinule sladká, uspokojivě aromatická, velmi dobrá.

Odolnost: Středně odolná vůči strupovitosti a vůči padlí. Poznámka: lze doporučit především pro. Celosvětově je pěstováno velké množství různých odrůd jabloní. Posíláme jen prostokořenné stromky a drobné kontejnerované ovoce. Okrasné keře a stromy neposíláme.


Odrůda Andera z Holovous, rozhodli ovocnáři. Nejchutnější odrůdou jablek z loňské úrody je Andera. Rozhodla o tom tento týden degustace . Známá letní odrůda jablek.


Strom plodí brzy po výsadbě, a to hojně, ovšem střídavě. Při přeplození doporučuji probírku plůdků v červnu. Plně nahradí starou odrůdu Letní Průsvitné.


Je méně náchylná na . Vědci přišli na to, že odrůdy jabloní staré až osm set let jsou mnohem bohatším zdrojem důležitých látek než nejmodernější šlechtěnci. Vedle nejznámějších jabloní a hrušní (včetně asij- ských) řadíme mezi. Z klasických pěstitelských tvarů dnes doporučujeme pěstovat volně rostoucí .

Jsou rezistentní proti houbovým chorobám, jako je strupovitost či padlí. Specialitkou jsou trpasličí jabloně – bonsaje. Obecně lze doporučit následující postup: Nejprve vyfiltrujete odrůdy dle vaší představy. Ovocné druhy a odrůdy. Sklizeň v první dekádě října, vydrží do února.


Plody střední velikosti, s . Porovnání starých odrůd jabloní s novým šlechtěním. Obrané zelenožluté plody vydrží chutné jen krátce, doporučuji je k jídlu obírat postupně . Brněnský ponecháno odrůd jabloní , hrušní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky