pátek 27. prosince 2019

Ekologicky na mšice

Poradit si s nimi ale můžeme i bez chemie. Mnoho dravých konzumentů mšic najdeme například na černém bezu, můžeme si je setřást a přenést i na pokojové rostliny. Fotografií nepřátel mšic lza najít . Ekologický přípravek na stromy proti mravencům, píďalkám, puklicím aj.


Chcete vědět, co na ně platí?

Mšice nás dokážou pěkně potrápit. Máme pro vás několik tipů. Neutrácejte za chemické postřiky z obchodů.


Sušené rozdrcené listy namočím asi na ½ hodiny do vody – pak přecedíme, přidáme mýdlo a na rostliny aplikujeme rozprašovačem. Rozhodně ji neházejte na kompost, ale spalte, protože i tak se mšice můžou šířit na další rostliny. V rámci ochrany proti hmyzím vetřelcům vám . Pokud na zahradě pěstujete rebarboru, máte účinnou zbraň proti mšicím doslova při ruce.

Při sklizni vám jako odpad zbude množství . Nejvíce nás trápí mšice , jsou téměř všude. Dokonale zlikvidovat úrodu však dovede i sviluška. O molicích na kedlubnách nebo běláscích na zelí . Pomožte své zahradě ekologicky. Na ovoce a zeleninu jej nedoporučujeme, a pokud jej přesto chcete použít, volte jen ekologicky odbouratelné značky a druhý den rostlinu promyjte vodou.


Potíže se mšicemi zná snad každý pěstitel čehokoliv. Pokud jsou venku na růžích, je to jednoduché – růže . Jak ekologicky na mšice. Na malých zahradách, kde chceme hubit mšice ekologicky , využijeme ochranné oleje, například Ekol, případně draselnou sůl mastných kyselin . Je pravda, že si můžeme zakoupit hotový postřik v obchodě. Můžeme si jednoduše vyrobit takový přípravek . Noční můra všech zahrádkářů a pěstitelů rostlin všeho druhu. Jejich život spočívá v parazitování na rostlinách, kde sají jejich šťávy.


Ať už se jedná o svilušky, molice, mšice , třásněnky nebo červce, vše je to savý.

Můžete zakoupit přípravek k postřiku v obchodě, i třeba ekologický. Zelenina a okrasné rostliny, pěstované ve sklenících, mohou být napadány mnoha druhy škůdců. Nejčastěji se jedná o molice, mšice , svilušky.


POLISENIO – polysulfid vápenatý – stop ošetření na klíčící spory po dešti na mokrý list až do 300. Christian Vogt ( ekologický ovocnář), Daniel Zingg (Biocontrol). Agro Bio je firma vyvíjející ekologicky nejedovaté prostředky na ochranu rostlin.


V zimě jsou pokojové rostliny oslabené, často je napadají mšice , svilušky, červci, houbové. Platí na mšice , molice, svilušky i červce včetně obávaných puklic. Domácí bylinkový ocet pro příjemný, účinný a ekologický úklid. Je nutné ošetřit i spodní stranu listů. Na mšice platí Aphidius Alemani na molice Encarsia formosa.


Parazitické vosičky vkládají do kukly mšic vajíčka. Rostlina: Okrasné rostliny a dřeviny. Z nich se vylíhnou larvy, které .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky