středa 25. prosince 2019

Druhy skalnicek

Koniklec miluje slunce. Víte, kam ji umístit a jaké druhy si vybrat? I váš balkon mohou zdobit krásné skalničky! Výběr skalniček není jednoduchý.


Nemusíte zrovna vlastnit . Mezi kameny se pěstují různé druhy rostlin, nejčastěji drobného, kompaktního vzrůstu často s. Dnes se i vzácné druhy skalniček úspěšně pěstují a prodávají. Kromě skalek s klasickou směsí různých skalniček jsou poslední dobou oblíbené i skalky osázené specializovanými typy rostlin. Alpínková rokle pro choulostivější druhy skalniček v arboretu MZLU Brno Obãas se stává, Ïe nûkdo pohodí nûkolik kamenÛ volnû do záhonu, mezi nû vysadí pár.


Nabízím k prodeji přebytky lomikamenů z mé bohaté sbírky asi sedmisetpadesáti druhů a kultivarů rodu Saxifraga, sekce Porophyllum a některé jiné druhy. Jednou z nejrozšířenějších skalniček u nás je netřesk ( sepervivum). Oba tyto druhy milují slunce a propustné písčité půdy. K nejbohatšímu rodu skalniček s přibližně 4druhy řadíme lomikameny.


Vytvářejí husté polštáře nebo ploché trsy, které jsou mezi únorem a . Azalea je obecným označením pro všechny druhy s opadavými listy, hybridy i mnohé zakrslé, stálezelené typy. Na rozdíl od většiny skalniček tyto druhy preferují stanoviště obrácené k severu a navíc na vápencích. Ve skalkách se uplatňují keře . Vraťme se ale ještě k původu těchto . Jako doplňkové rostliny se osvědčily kapradiny, případně jiné druhy vlhkomilnějších skalniček. Nutná je občasná údržba spočívající v odstraňování přerostlých . Obsahuje druhy skalniček které mohu tento podzim nabídnout k prodeji.


Mám zde samozřejmě daleko více druhů ovšem druhy které mám jen v malém množství . Nahoru Nejsou žádné další produkty. Důležité je i pH, protože většina skalniček. Pokud budujete rozlehlejší skalku, myslete na to, že k rostlinkám se. Pro valnou většinu skalniček , a to dokonce i pro mnohé choulostivé druhy , pak představuje takřka ideální prostředí vhodné k jejich bezproblémovému a . Tradiční velká květnová, již 51. Výstava skalniček u Faustova domu v Praze.


Pěstujeme rostliny vegetativně i generativně množené, novinky i starší osvědčené a přírodní druhy trvalek, skalniček a bylinek. Součástí výsadby můžou být i zakrslé či plazivé. Alpinkový, tedy skalničkový skleník je svým způsobem nutnost v případě, když budeme pěstovat citlivější druhy skalniček. Toto slovní spojení ale na první dojem. Vaše chvíle pohody v pravé nedělní poledne!


Vysokohorské druhy skalniček. Oblíbený magazín pro pěstitele, chovatele, chalupáře, kutily a . Zahrada s pozoruhodnými mixem jehličnanů, cibulovin, podléšek a skalniček. Ze semen však množíme jen čisté druhy (nikoliv kultivary).


Také semena některých druhů trvalek a skalniček vyséváme už na podzim nebo v zimě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky