úterý 24. prosince 2019

Feferonky druhy

Když se řekne chilli paprička nebo feferonka , většina lidí si představí podlouhlou červenou papričku. U spousty chilli papriček tomu tak opravdu . Nakládané jalapeno papričky s česnekem. Feferonkový salát recept. Odrůda Pequin Chile byť je zařazena do druhu Capsicum Annuum, působí .

Většinou mají zvrásněný… Více informací. Ještě v nedávné minulosti bylo označení „ feferónka “ vnímáno v české kotlině jako synonymum pro pálivou papriku. Proto si také plody Carolina Reaper a jiné ďábelské papričky nekoupíte v každém druhém zelinářství. To nakládaných feferonek , o kterých výrobci tvrdí, že jsou . S obsahem vitamínu C trumfne jedna paprička většinu druhů ovoce i zeleniny.


Konzumace feferonek tak podporuje imunitu a při chřipce a . Další druhy chilli papriček najdete v článku: Nejpálivější chilli pálí i přes.

Lidově se někdy označuje jako kajenský pepř nebo feferonka. Všechny druhy chilli papriček původně pochází z jižní a střední Ameriky. Existuje pět hlavních druhů chilli. V rámci těchto pěti druhů je . Tento druh produkuje pěkné hnědé papriky, které ale dost dlouho dozrávají.


Chilli papriky jsou také nazývané jako feferonky nebo kozí rohy u odrůd. Oproti nim papriky z druhu Chinense (paprika Čínská) mají většinou značné . Právě ta stojí i za pocitem pálení, které je s feferonkami spojováno nejčastěji. Rostlině slouží jako obrana, která odrazuje savce a některé druhy.


Na druhé straně je dobře rozpustná v tucích, tudíž se akutní pálení v ústech, které. A aby toho nebylo málo, feferonky jsou také nízkokalorické. Druhý den sterilizaci zopakujeme v délce minut. Paštikové koření: lžička bílého pepře, . Chilli, kayenský pepř, feferonka jsou názvy pro pálivé papričky.


Mají od tisíc jednotek ( druh jalapeño) po , milionu ( druh Carolina Reaper). Chilli kromě řady pozitivních účinků na organismus vyplavují i .

Možná se vám to zdá jako nesmysl, že může být jeden druh zeleniny tak všestranný a účinkovat od rýmy až po střevní parazity, ale vězte, že feferonky dokáží . Přebytky sazenice rajčata druhy , cherry rajčata druhů. Nabízím sazenice chilli papričky feferonky v hodné. Jsou takové druhy chilli, které u strávníků vyvolávají drobné zapocení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky