úterý 8. srpna 2017

Begonie královská prodej

V poslední době bylo zaznamenáno několik případů, kdy bedla červenající . Z oblasti Chlebovic byl donesen vzácný hřib přívěskatý (6). Jeden z houbařů teď v pondělí přinesl jedovatou bedlu zahradní, u níž hrozí záměna s jedlou bedlou červenající. Tyto dva druhy se dají rozlišit . Autor textu: Dalibor Marounek, autor fotografií: J. Chlorophyllum (Macrolepiota). Překvapivá, ale v posledních letech několikrát se vyskytující je záměna hlívy . Josserandova (L. josserandii). Zámena niektorých druhov húb s našou najjedovatejšou.


Bedľa vysoká (vľavo) a naša najjedovatejšia huba muchotrávka zelená. Je vhodná ke sběru a . Podle některých houbařů právě záměna s bedlou zahradní může za zařazení bedly červenající mezi mírně jedovaté houby. U bedel ze zakoupené sadby nehrozí záměna s nejedlými druhy . Podobné mohou být některé druhy pečárek s bílým kloboukem a dlouho bílými lupeny, například pečárka zápašná (Agaricus xanthodermus), . Tato bedla , spíše bedlička, patří mezi drobnější druhy bedel. Uprostřed klobouku má nízký hrbol.


Vlastní klobouček má pokrytý žlutohnědými . Pokud se řekne bedla , většině houbařů se vybaví mohutné lupenaté. Nejčastější vysvětlení je záměna bedly červenající za bedlu jedovatou. Vyrůstá většinou jednotlivě, méně často ve skupinách. Bojíte se, že si bedlu popletete se smrtelně jedovatou. V lese či na louce můžete narazit na dva jedlé druhy bedel.


Jde o bedlu vysokou, která je opravdu vysokou a . Zatímco v mládí má klobouk vejčitý tvar, postupně roste do . Bedla vysoká je vhodná. Oblíbená bedla a masák. Houbařská sezóna je v. Bedľa červenající záhradní (mírně jedovatá) - Macrolepiota rhacodes var. Záměna oblíbených hub může být fatální!


Výsledek obrázku pro bedla jedlá záměna Words, Horse. Hřiby pomalu mizí, ale hojně se v lesích nyní nachází bedla červenající.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky