pátek 11. srpna 2017

Cibule zimní sázení

Pro pěstování vyžaduje cibule bezplevelnou, nepříliš vlhkou, lehčí až střední . Rostlinky ze semínek jsou zpočátku drobné a venku jsou . Nároky na pěstování jsou podobné jako nároky tradiční cibule kuchyňské, raší velmi časně. Zimní cibule (Allium fistulosum) je blízce příbuzná s . Vědci z newhampshirské univerzity s úspěchem pěstovali cibuli přes zimu. Drobné cibulky , které zahradnické a semenářské firmy vypěstovaly v minulém roce, jsou nyní k dispozici všem zahrádkářům. Chcete pěstovat vlastní cibuli? Jak vybrat kvalitní cibuli.


Připravujeme zahradu na zimu books. Nic nepokazíme, budeme-li cibulky sázet zhruba do 2–3násobku výšky cibule nebo hlízky. Problémem při pěstování ozimé cibule ze sazečky je kromě mrazů přes zimu.


Zima byla mírná a jarní počasí tak příznivé, že první ozimá cibule ze semene se . Návo kterak si na zahradě pěstovat cibuli ze semínka i ze sazečky doslova po celý rok, tedy k pěstování cibule obecné, ozimé i zimní. Po -letech pěstování trsy rozdělíme a tím zmladíme. Tloušťka bílé a dlouhé . V zimní cibuli je obsaženo množství vitamínu C. Od rytí až do sázení a setí! Zima je za námi a my opět oprášili naše Vary a vjeli na zahrádku :) Půdu zkultivovali.


Pochází z Dálného východu, střední a západní Číny. Mladé cibulky můžeme jíst i přímo s chlebem. Doporučuje se cibule zimní ihned zkonzumovat, chutná tak nejlépe. Jak pěstovat cibuli zimní ze semen? Zatímco někdo už připravuje prázdné záhonky na zimu , jiný by ještě rád dal něco do země.


Donedávna se pěstovala ozimá cibule ze srpnových výsevů. Mezi ozimné odrůdy patří třeba Augusta či Hyberna. Většinu druhů lze sázet do humózní, propustné půdy, která . Její listy jsou křehké a jemné. Zajímavost: vysazení cibule a česneku v zahradě je v literatuře doporučováno, jako přírodní prevence proti . Speciálním příkladem smíšené kultury je mrkev– cibule , které se vzájemně chrání před nemocemi a škůdci.


Záhony vysázené zeleniny můžeme . Hlavním rozdílem je to, že vytváří větší množství drobných cibulek v trsu. Při pěstování tohoto otužilce získáte jako bonus pacibulky, považované za vybranou lahůdkovou zeleninu. Jak uskladnit jeho cibuli , abyste ji na podzim mohli znovu použít?


Cibule , která roste v patrech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky