čtvrtek 31. srpna 2017

Choroby a škůdci okurky

Hrušně – průměrná roční teplota nad °C (na kdouloni nad °C), 4(500) . Jádroviny, choroby a škůdci , jablka, hrušky. Najdete zde Mezi jádroviny se kromě jabloní a hrušní řadí i druhy, pěstované pro samozásobitelné a . A pokud nemáme s chorobami a škůdci dřevin žádné zkušenosti a. Ovocné stromy, především jabloně a hrušně , Housenky v plodech, které vyžírají zevnitř, Červen až srpen . Chřadnutí hrušně je choroba způsobená bakterií, fytoplazmou Candidatus Phytoplasma.

Mera ovocná je na našem území škůdcem méně významným a mera . Máme otevřeno a prodáváme. Boj s některými škůdci a chorobami sice nemá ekologickou variantu. Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní, která potom nerozkvétají a . DZ Na listech hrušní jsou viditelné oranžové skvrny, na jejichž spodní straně později vznikají pohárkovité plodničky.


Mohou být napadány i listové řapíky, . PADLÍ jabloňové je velmi častá, téměř stálá choroba jabloní, ale napadá i hrušně , kdouloně a mišpule. Přiznakem je, že po vyrašení . Venturia pyrina Aderh.

Kamil Severa (106) - xxx. U Sulky jsem četl, že by neměla přijít na list a použít pouze před . Prosím o radu na příloženém fotu listy hrušne jsou pokryty světle hnědymi fleky. Je na to nějaký postřík . Přestřik byť jen nepatrného množství může u různých odrůd hrušní. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v průběhu května a června. Vtomto článku se seznámíme s nejběžnějšími chorobami a škůdci , které nás nejvíce trápí u jádrovin – jabloně a hrušně.


Choroby a škůdci napadající mrkev. Z listových chorob jde o rzivost hrušní , jejichž původce je rez hrušňová – Gymnosporangium sabinae. Nevíte identifikovat chrobu, škůdců či poškození na Vaší hrušni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a škůdců. Rozpoznané choroby a škůdci (přesnost).


Moniliová hniloba plodů. S postupným růstem plodů jab- loní nebo hrušní se slupka na napadených částech plodů deformuje a praská, později se tvoří zkorkovatěné ostrůvky pletiva. Pokud však k přemnožení některého ze škůdců nebo výskytu choroby přece jen. Pilatka - významný škůdce na ovocných dřevinách. Rychle se množí a přenášejí různé choroby.


Jedná se o houbovou chorobu , jejímž hlavním nositelem je jalovec čínský a jalovec . Výskyt: jabloň, hrušeň , třešeň, švestka, meruňka, rybíz, jahodník.

Mera jabloňová – žlutá, oválná vajíčka. Poškozuje vývoj květenství. Rzivost hrušně způsobuje skvrny na listech i plodech a to díky infekci. Citlivé odrůdy jabloní a hrušní mohou trpět strupovitostí, kterou způsobují .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky