pátek 25. srpna 2017

Dřepčík řepkový

Dřepčík řepný kovově tmavozelený. Velikost těla je 5–mm. Přezimují brouci na nejrůznějších místech. Německý název: Rapserdfloh. Anglický název: Rape flea beetle, Cabbage stem flea beetle.


Brouček se jmenuje blyskáček řepkový. Blískáček řepkový ( dřepčík ). Na podzim se objevují brouci a . Mohou se též zaměnit s dalšími druhy dřepčíků (např. d. rdesnový, d. řepný),. V praxi je možná záměna s brouky blýskáčka řepkového (Meligethes aeneus), . Ti však mají dlouhá nitkovitá tykadla a při vyrušení skáčí.


Záměna larev je možná s larvami . Stonkoví krytonosci, krytonosec řepkový (Ceutorhynchus napi) a krytonosec. Phyllotreta, dřepčík řepkový. Psylliodes chrysocephala. Méně významně se na rostlinách řepky může živit např.


Athalia rosae), případně někteří polyfágní škůdci jako např. Těmito škůdci byli dřepčík olejkový, květilka zelná, zápředníček polní a mšice. Foto media, Entomart. Blýskáček řepkový (Meligethes aeneus). Na druhou stranu jejich příliš vysoký obsah činní řepkové výlisky nevhodné jako krmivo pro monogastrická zvířata.


Dorostlé larvy se kuklí. Prvním ošetřením proti blýskáčku řepkovému je přípravek obsahující. EC hubí širokou škálu škůdců, jako jsou mj. Biologie krytonosce řepkového a čtyřzubého na ozimé řepce (Biology of rape stem weevil and cabbage stem weevil on winter oilseed rape). Jak se na zahradě zbavit dřepčíků?


Propojení map výsledků testování populací blýskáčka řepkového , krytonosce šešulového a dřepčíků na rezistenci k insekticidům s rostlinolékařským portálem. V řepce olejce se přípravek aplikuje proti blýskáčku řepkovému podle signalizace od začátku. Pilatka řepková od fáze – listů (BBCH - 19).


Z řepkového oleje, případně s kapkou olejnatého lecitinu, a vody si. Máta od návštěvy zeleninových záhonů odrazuje dřepčíky a běláska. Krytonosec řepkový poškozoval v podmínkách Polska za průměr let. Bejlomorka kapustová.


R, kterými jsou blýskáček řepkový , mandelinka bramborová, krytonosec šešulový, dřepčík olejkový a obaleč jablečný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky