pátek 18. srpna 2017

Choroby třešní monilioza

Z hlediska přetrvání a šíření choroby jsou rozhodujícím zdrojem . Tranzschelia discolor,. Rzivost angreštu, maliníku, ostružiníku, slivoně a dalších. Kromě této choroby se na ovocných dřevinách vyskytuje i sloupečková rzivost rybízu, dříve známá jako . Mezi slivoně řadíme ŠVESTKY, POLOŠVESTKY, SLÍVY, RENKLÓDY a.

Svůj název dostaly peckoviny od slova pecka, která je uprostřed každého plodu těchto ovocných stromů. Běžnými peckovinami jsou broskvoň, . Pravidelná konzumace švestek může zpomalit průběh nemocí spojených se stárnutím a pomáhá udržet jasnou mysl. Neméně tradiční je použití švestek v české . Foto: archiv zahrádkářů.


Choroby a škůdci švestek. Přednáška, na které odborníci poradí, jak vyzrát na . Biozahrádka - škůdci a choroby.

Slivoň rozkvétá brzy, a proto ji miluje první jarní hmyz, hlavně včely! Křen a česnek vysazený v blízkosti koruny . Liší se dle druhu a odrůdy hostitele, . Nejčastěji ničí slivoně především onemocnění virového původu. V mnohých případech se na nemoci přijde až pozdě, takže je potenciální část . Na podzim jsem vysadil stromek zelené renklody a stromek stanley.


Plum pox virus) je onemocnění velice variabilní. Slyšel jsem o nemoci zvané bouchoři nebo puchry – o co se jedná? Příznaky se projevují na listech, plodech i peckách. Témy: choroby švestky,švestky,zdeformované plody švestek,zelené . Kromě listů může choroba poškozovat i plody broskvoní.


Původce onemocnění přezimuje na napadeném spadaném listí a na . V loňském roce se však choroba u nás objevila i na švestce, a to se mi. Sloupová slivoň Imperial je pozdní odrůda a má středně velké, šťavnaté plody. V případě nedostupnosti nahrazujeme odrůdou Fruco.


Slivoně obecně trpí zejména na moniliové choroby a na červivost. Obě choroby jdou snadno řešit postřiky, kde se ani .

Onemocnění přenáší hmyz a není možné ho nijak léčit, stromy je nejlepší vykácet a kompletně spálit. Nejdůležitější je prevence, resp. Poškozené plody jsou druhotně napadány chorobami , především moniliózou.


Napadány jsou švestky, pološvestky, renklódy, slívy a mirabelky. Jenže pozor - některé slivoně mohou být napadené nemocí zvanou „šarka“. Je to virová choroba peckovin, švestky, meruňky, blumy.


Na broskvoni byla choroba nazvána ţlutá prouţkovitost broskvoně, protoţe v té době nebyl ještě virus šarky švestky . Hodnocení: Odrůda je citlivá k šarce, avšak po napadení touto chorobou plody neopadávají a jsou plně upotřebitelné. Stromy jsou dost odolné . Botanický popis rostliny Slivoň švestka roste jako strom nebo keř, který může být až m vysoký s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky