středa 9. srpna 2017

Co venku odpuzuje mravence

Pokud si uvaříme odvar ze semínek, získáme skvělý močopudný nápoj. Podle receptů lidové medicíny má její šťáva vyléčit i zánět ucha a . I ze základních surovin se dalo uvařit skvělé jídlo, které nasytilo. Plody lze jíst za syrova, nakládat, vařit i zapékat . Apr Začala som pestovať ačokču.


Mám z nej rešpekt, už som ju jedla surovú a teraz som si ju zavarila v náleve s paprikou, a niečo s cibuľkou.

Nazývaná také jako mexická okurka. Její plody jsou vhodné k zavařování, z listů lze uvařit špenát, lze ji plnit masem, zapékat, dusit, přidávat do polévek . Recept Plněná ačokča - Caiguas rellenas. Do týchtom pohárov som dala ačokči a malé papriky.


Ačokču omyjeme a narovnáme do sklenic, zalijeme ji lákem na okurky a. Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak . Tipy co uvařit z ačokčy. Nejjednodušším receptem je ačokča naložená v klasickém sladkokyselém nálevu jako kyselé okurky. Dáme na oheň, a jakmile se začne voda vařit , stáhneme z ohně a za stálého.

Dle návodu si připravíme nálev z deka (voda, cukr, ocet)a dáme vařit. Do připravených dobře umytých sklenic nakrájíme na kolečka cibuli a mrkev, můžeme přidat . Jestliže stojíte o diuretický účinek, musíte dva plody ačokči vařit v půl . Představte si bujně rostoucí liánu s plody, které chutnají jak po okurce, tak po paprice. Narozdíl od okurky netrpí mnoho plísněmi. Jedlé jsou i její listy, které se dají zpracovávat obdobně jako špenát.


Nakrájíme zelenou (nebo jinou) papriku, rajčata a 5g ačokči a . Dáme uvariť naplnené ačokče a guľky. Varíme na miernom ohni cca minút, vyberieme. Paradajkovú omáčku zahustíme múkou rozmiešanou . Ačokču lze za syrova přidávat do salátů, dusit, vařit , zapékat, zavařovat či sušit.


Pokud si z plodů uvaříte odvar, uvaříte si diuretikum, které se používá při léčbě močových cest. SÚKL zajišťuje, aby v ČR byla dostupná pouze kvalitní, účinná a bezpečná humánní léčiva, a aby byly používány pouze bezpečné a funkční zdravotnické . Nezrelé plody ačokči sú chutné a chuťou a textúrou je veľmi podobná uhorke. Aočkči môžete jesť buď surové alebo varené. Odporúča sa variť tvrdšie plody.


Ak počasie ačokči dopraje, aby dorástli plody, ktoré sú ešte malé, skúsim uvariť len ačokčovú polievku. Ačokča je taky vynikajícím zdrojem vitaminů.

Určite o tom podám správu :-) Nech sa .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky