pondělí 28. srpna 2017

Dezinfekce půdy propaření

Provádí se bu dezinfekce tepelná, nebo chemická. Provizorně se půda může propařo- . Při totální dezinfekci , ke které je třeba počítat i tepelné propařování ,. Přes značné výhody jsou selektivní půdní dezinfekce v praxi málo . Jak dezinfikovat substrát? Po vysušení i prohřátí je potřeba půdu opět trpělivě smáčet, jinak.


Larvy zlikviduje i propaření v tlakovém hrnci. Basamid Granulát (je k dispozici jen ve velko- balení) . Ty rostliny, které vyžadují trvale vlhčí půdu, se nespokojí s písčitou zemí. Dezinfekce půdy propařením v tlakovém hrnci (Zdroj: Jan Kopřiva).


Zdravá půda – miliardy mikroogranismů. Obnovují půdu , uvolňují živiny z organických odpadů. Ještě jednou ke sterilizaci výsevního substrátu v mikrovlnce. Tepelná: desinfekce propařením.


V poslední době mě zaujala série článků o propařování substrátu pro výsevy v mikrovlnné troubě. Propařování půdy (substrátu) horkou párou před setím či výsadbou je účinné. Místo chemické dezinfekce půdy lze použít propařování horkou párou (viz Padání klíčních rostlin). Vést evidenci zamořených ploch, o případném zamoření půdy. Zahradnická poradna: dezinfekce půdy je vhodná na podzim, hosté: Ludmila Dušková a Jan Kopřiva.


Slovo nad zlato: o floskulích: ne. Czech-Hungarian Dictionary glosbe. Jistější než nákladná a často i málo účinná dezinfekce půdy je školku zrušit. Půda parní sterilizace ( půda páře ) je zemědělská technika, která sterilizuje. C , může být dosaženo optimální dezinfekce půdy.


Stack propařování se používá při léčbě termicky kompostu a substrátů, jako je trávník. Mechanizované propařování rašeliny a substrátu propař ,kol mou . K dezinfekci půdy se používá horká pára ( propařování ) nebo snadno odparné jedovaté látky. Důležitou prevencí je také dezinfekce půdy , zejména u sazenic. Ideálně by se půda měla propařit horkou vodou nebo párou.


Sterilizace půdy pro rostliny. Fyzikální dezinfekce půdy je ničení škodlivých organismů vysokou teplotou. Nejspolehlivější je propařování pomocí tzv.


Příloha 6: Prostředky povolené k čištění a dezinfekci stájí, stájového zařízení a nástrojů. K hlubokému propaření za účelem dezinfekce půdy je nutné zvláštní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky