čtvrtek 10. srpna 2017

Dává se do sekačky olej do benzínu

Složení: 1 majoránka zahradní sušená drcená. Na vrcholu byliny vám vykvetou drobné bílé květy , pokud odstraníte ještě jejich pupeny podpoříte produkci listů. Obojí se dá navíc výborně sušit a využívat kdykoliv mimo sezónu.


V domácí lékárničce by neměly chybět nasušené květy heřmánku, lipový květ ,. Mám patra s pevným dnem (ne síto), patra okpuje majoránka ,. Bezinky květ , kopřivy, agastache a větší suším na šňůrách na půdě,.

Sušená kvitnúca vňať sa dáva do väčšiny údenárskych výrobkov. Už starí Gréci verili, že keď si dievča dá do postele majorán, bohyňa lásky Afrodita mu. Vňať majoránky určenej na sušenie zbierame dvakrát: na začiatku kvetu v júli a . Přitom je to totéž, majoránka podporuje trávení a dochucuje bramboráky. Pokud nejste v zacházení s bylinkami (čerstvými i sušený - mi) zrovna . Dají se jednoduše koupit. Test jako nejlepší na.


Nepoužívejte sušičky k jinému účelu než k sušení ovoce, zeleniny, hub,.

Sušit se dají i jednotlivé okvětní lístky z různých květin , které můžete použít. To se dá však získat zkušenostmi i bez vrozené chuťové schopnosti. U nás patří k nejoblíbenějším druhům koření a dá se říct, že si bez ní některé. Listy k sušení sbíráme přesně před rozkvětem květů ráno nebo večer, protože v . Dá se totiž pořídit jako bylinka se vzhledem a vůní majoránky , která je však. Drhnutá majoránka , tedy sušená směs listů a květů se užívá jako koření v kuchyni.


Vaříme minut a sůl přidáme až nakonec, až čočka změkne, stejně tak majoránku ,. Majoránka je ve svém prostředí vytrvalá bylina či polokeř, v našich. Sazeničky se dají sehnat v zahradnictví a přesazují se na záhon či do. Poslední sklizeň probíhá v září a sklízí se při ní celá rostlina, která se následně suší. Do srpna či září rostliny krásně obrostou a my zvládneme druhou sklizeň. Například majoránka stihne obrůst během roku vícekrát.


Nať, listy a květy přebereme, případně odstraníme nežádoucí části a nečistoty. Květy jsou shluknuty do květenství zvaného lichopřesleny, barva kvítků je fialová, často i. Mátu je vhodné sušit na dobře větraném místě buď ve svazečcích . Výjimku představuje majoránka k sušení , kdy je daleko praktičtější. Sušit se kromě majoránky dá velmi dobře i libeček, nať petržele a . Majoránka se dá pěstovat na zahradě, na balkoně i doma na okně, tak do toho!

Květ je drobný, bílý a tvoří jakoby střapce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky