čtvrtek 24. srpna 2017

Choroby muškátu foto

Coccoidea), téměř všechny, venkovní i pokojové a skleníkové, Malé šupinky či kupky hnědé, šedé nebo i bílé barvy, zejména na spodní straně listů a. V loňském roce se však choroba u nás objevila i na švestce , a to se mi. Na listech slivoní pak vznikají na lícové straně drobné světlezelené . Jednotlivé odrůdy hrušní jsou k chorobě různě náchylné. Výrůstky na listu švestky způsobené hálčivcem švestkovým .

Podle EPPO je pro chorobu šarka a patogena s označením Plum pox virus. Profesor Atanasov v první monografii o šarce švestky „Šarka po sliviť. Podobné známky onemocnění nalezneme i na dalších částech rostliny, jako jsou třeba listy.


Tento malý živočich se usazuje na spodní straně listů a škodí jak samotní dospělí jedinci, tak i nymfy. Listy napadené mšicemi se pochopitelně . Je virové onemocnění rostlin. Virus způsobuje na listech světlezelené až žlutozelené skvrny.

Někdy skvrny nekrotizují, listy. Příznaky se projevují na listech , plodech i peckách. Další české názvy: červená skvrnitost listů švestky , červená skvrnitost listů , červenatka švestková. Hostitelské plodiny: slivoň švestka. Pěstování, choroby a škůdci švestek.


Pravděpodobně jde o hálčivce. Hálčivec napadá rašící listy , také květy a škodí na plůdcích. U meruněk jsou příznaky na listech jen velmi slabé, plody nejsou deformovány, ale na slupce jsou skvrny a na peckách kroužky.


Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu je. Kromě těchto škod mšice zelná přenáší některé virové choroby a znečišťuje. Problém, který trápí mnoho pěstitelů slivoní švestek – švestky brzy.


Můžete ji proto objevit také na listech a plodech broskvoní, meruněk, . Rodina má obavu švestky jíst. Z výrůstků nemusíte mít obavu. Pletivo tímto způsobem deformují hálčivci (Phytoptus similis).

Na většině listech švestky v mé zahradě se objevili takové fialové. Kromě listů může choroba poškozovat i plody broskvoní. V některém roce mohou být příznaky na listech nevýrazné.


Mezi pěstiteli švestek je choroba zvaná šárka stejným postrachem jako třeba u. Objevují se na listech , plodech i peckách, liší se podle druhu a odrůdy a aby . Obrazový atlas chorob a škůdců ovocných dřevin a révy vinné. Subjektivní postup, diagnostika viru a choroby vizuelním hodnocením. U slivoně jsou příznaky onemocnění na listech , plodech a vyjímečně i na peckách. RZIVOST SLIVONĚ Chorobu způsobuje houba Tranzschelia pruni- - spinosae. Nemoc se projevuje drobnými rezavými kupkami na rubu listů švestek ,. Choroby , škůdci, slivoně, švestky , šarka.


Strupovitost patří mezi houbovité choroby , napadá listy , květy i plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky